Zout voor vegans

Ja hoor, ik heb weer wat aparts gevonden waar ik razend enthousiast over ben. Kala namak,  Himalayazout uit Pakistan. Perfect voor vegans om een gerecht een eiersmaak te geven.

Ik las er ooit over in een recept voor vegan eiersalade. Toen ik zaterdag tofuscramble (gebakken, verkruimelde tofu die je als een soort roerei eet) aan het maken was, moest ik er weer aan denken. Natuurlijk wilde ik het meteen hebben. Dus ik heb het gas uitgezet en mijn lief naar de bio winkel gestuurd. Helaas bleken ze het niet op voorraad te hebben, maar ze konden het wel bestellen. Dus ik heb het gas maar weer aangezet en de tofuscramble moest zonder eiersmaak gegeten worden.

Maar de dag erop was het binnen! Joepie! Ik was razend benieuwd en toen ik thuiskwam gingen mijn lief en ik meteen proeven. Het is echt een bizar goedje. Je proeft eerst zout en daarna gekookte eieren (écht waar).

Ik ga het de komende tijd gebruiken om ‘eiersalade’ en tofuscramble te maken. Maar ook in groentegerechten en Indiase recepten (zoals op de verpakking staat) ga ik het testen. Ik houd jullie op de hoogte!

Je kunt kala namak/ zwart zout online bestellen of bij de Ekoplaza kopen (waar ze eventueel eerst moeten bestellen). Bij laatstgenoemde kost een zakje van 100 gram €4,29.

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Zout voor vegans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *