Lahmacun

lahmacun

Ken je die Turkse pizza’s? Die heten dus lahmacun (lahmadzjoen, met de klemtoon op de laatste lettergreep). Super lekker toch? En blijkbaar ook heel goed vegan te maken.

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 8 kleine volkorenwraps
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 verpakkingen vegetarisch gehakt
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 5 tenen knoflook
  • 1 krop ijsbergsla, in reepjes gesneden
  • 3 paprika’s, in blokjes
  • 1/2 bakje kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 200 gram sojayoghurt
  • 5 el vegan mayonaise
  • verse kruiden, fijngehakt/ -geknipt

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de ui. Als de ui zacht begint te worden voeg je de tomatenpuree, de kruiden en 3 tenen van de knoflook toe. Laat even lekker aanbakken en doe het gehakt en de tomaten erbij. Doe er als het te dik is een klein beetje water bij.

Maak ondertussen de knoflooksaus en de salade. Meng voor de salade de ijsbergsla, paprika en de tomaatjes. Je kunt eventueel een in blokjes gesneden avocado en wat ringetjes lenteui toevoegen. Meng de sojayoghurt met de mayonaise en de verse kruiden en pers er twee tenen knoflook boven uit.lahmacun

Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en leg op een bakplaat. Verwarm ongeveer 5 minuten in de oven. Als de lahmacuns uit de oven komen, verdeel je er de salade en knoflooksaus over. Doe je best om ze op te rollen en enigszins netjes op te eten. Succes en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *