Vegan sushi – met meerdere combinatiemogelijkheden

sushi.jpg

Sushi is zo lekker en, wat nog steeds veel mensen nog steeds niet weten, zo makkelijk om zelf te maken. Je moet er alleen even rekening mee houden dat je de rijst flink van te voren kookt. Tegen de tijd dat je de sushi gaat maken moet deze namelijk afgekoeld zijn.

Ik ben een echte een sushi-moordenaar. Ik roer zoveel wasabi als ik maar kan verdragen door de sojasaus en vervolgens verdrink ik de sushi er zowat in 🙊
Houden jullie daar ook zo van? Of eten jullie je sushi wel zoals het hoort? Je schijnt het overigens ook met je handen te moeten eten en helemaal niet met stokjes!

 

Voor 4 personen (of voor 8 personen als borrelhapje)

Wat heb je nodig?

  • 350 gram sushirijst
  • pakje norivellen
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • geraspte wortel
  • 3 lente-uien
  • sesamzaad (optioneel)
  • sojasaus
  • wasabi

Extra: sushimatje

Hoe ga je te werk?

Maak de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Snijd de komkommer, avocado, mango, paprika’s en lente-uien in lange dunne repen.

Leg een norivel op je sushimatje en beleg deze met de sushirijst. Laat aan het einde een brede reep vrij (die heb je straks nodig om de rol vast te plakken). Maak een combinatie van 3 à 4 ingrediënten en leg deze in de breedte over je vel met rijst. Rol de sushi strak op en snijd met een scherp mes in plakken.

Serveer met de sojasaus, wasabi en sesamzaadjes.

Mogelijke combinaties:
Rode paprika, mango, lenteui, geraspte wortel
Gele paprika, avocado, komkommer
Mango, avocado, lenteui, geraspte wortel
Komkommer, lente-ui, mango

sushi2.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *