Vegan Sinterklaas speculaas glaasjes

Hoor de wind waait door de bomen…. Het heerlijk avondje is weer bijna gekomen!
Ga jij het vieren? Als je kids hebt waarschijnlijk wel. Misschien al wel dit weekend. Dinsdag is niet de meest ideale dag.

Toch denk ik dat wij het wel dinsdag doen. Het weekend ervoor vieren we namelijk al mijn verjaardag (ja ik moet er weer aan geloven 🙈).

We eten 5 december gewoon iets makkelijks. En dan als afsluiter dit heerlijke maar super makkelijke toetje. En dan heb ik zomaar het gevoel dat er tijdens het toetje hard op de deur geklopt gaat worden. 😯

Fijne pakjesavond allemaal!

Ik omschrijf in dit recept geen hoeveelheden, dit is namelijk afhankelijk van de grootte van je glaasjes.

Wat heb je nodig?

  • per persoon 2  vegan speculaasjes*
  • sojayoghurt
  • kaneel/koekkruiden
  • vanille-extract
  • rozijnen
  • pecannoten

Extra: glaasjes om het in te serveren

* Vaak zijn de goedkopere speculaasjes vegan. In duurdere varianten zit namelijk meestal roomboter. Ik gebruikte super goedkope speculaasjes van Smikkelhuys (Action).

Hoe ga je te werk?

Doe de speculaasjes in ziplock zakje en rol er met een deegroller overheen, zodat je kleine stukjes en kruimels krijgt.

Meng in een schaaltje de kaneel of koekkruiden (niet teveel, waarschijnlijk is theelepeltje genoeg), een paar druppels vanille-extract, een handje rozijnen en wat (in stukjes gebroken) pecannoten door de yoghurt.

Doe de speculaaskruimels op de bodem van de glaasjes en vul met de sojayoghurt. Top af met nog wat speculaaskruimels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *