Vegan quinoasalade met edamame

tafel quinoasalade

Op de verjaardag van onze oudste dochter had ik een grote schaal guacemole gemaakt. De Turkse groenteman had namelijk een super goede aanbieding qua avocado’s. Daardoor was ik misschien een beetje te enthousiast geworden en hield ik dus best wat over. Dat moest de volgende dag wel op want weggooien vind ik zonde.
Maar gelukkig is guacemole heel lekker bij een salade in plaats van een dressing.
Bij deze salade heb ik dat restje guacemole gebruikt, maar je kunt ook gewoon blokjes avocado gebruiken.

bordje quinoasalade.jpg

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 200 gram quinoa
  • 150 gram edamame-/ sojabonen (diepvries)
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 200 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
  • citroensap
  • srirachasaus
  • 1 avocado of een restje guacemole

Hoe ga je te werk?

Spoel de quinoa in een zeef en doe in heel ruim kokend water met zout of bouillonpoeder. Doe na 9 minuten de bevroren sojabonen en doperwten erbij en kook nog 3 minuten.

Giet het quinoa-bonenmengsel af en doe met de paprika, lente-ui, komkommer, knoflook en tomaatjes in een grote schaal. Breng op smaak met citroensap en srirachasaus (goed mengen). Schep voorzichtig de stukjes avocado erdoor of serveer met een schepje guacemole. Je kunt er ook nog verse kruiden bij serveren als peterselie, koriander of munt.

schaal quinoasalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *