1 x koken 2 x eten: Quinoa(salade) met bonen en maïs

Quinoasalade2.jpeg

Ben je je broodje hummus een beetje zat bij de lunch? Maak dan eens quinoa met sojabonen en maïs. ’s Avonds eet je het warm en de volgende dag eet je het koud als salade.

Zo heb je een gezonde lunch die je niet warm hoeft te maken. Zelf eet ik vaak als lunch het eten van de vorige avond, dat ik opwarm in de magnetron. Maar niet iedereen heeft altijd een magnetron bij de hand. Dan is dit gerecht ideaal, het smaakt koud net zo goed als warm.

Ik gebruik in dit recept bevroren sojabonen, ook wel edamame genoemd. Deze kun je in grote zakken kopen bij de toko. De Albert Heijn verkoopt tegenwoordig ook sojabonen op de versafdeling (niet ingevroren).
Mocht je nou niet aan sojabonen kunnen komen, dan zou je tuinbonen kunnen gebruiken. Deze zijn het lekkerst als je ze dubbeldopt (het grijze vliesje verwijdert). Dit is echter wel een rotklusje, dat je er misschien niet voor over hebt.

Ook kun je in dit gerecht heel goed wat restjes groenten gebruiken. Zo heb ik er een stukje broccoli ingedaan dat ik nog had liggen. Maar ook wortel of courgette zouden heel goed kunnen.

Bestand 19-09-17 11 22 22

 

Voor 2 personen hoofdgerecht + voor 2 personen lunch

Wat heb je nodig?

  • 1 1/2 cup (250 gram) quinoa
  • 3 el bouillonpoeder (groente of tuinkruiden)
  • 2 cups (300 gram) bevroren sojabonen (of tuinbonen)
  • 2 paprika’s
  • eventueel een restje groente
  • 1 blik maïs (1 1/2 cup of 285 gram)
  • 1 rode ui of 2 lente-uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • citroensap
  • koriander (of peterselie)

Hoe ga je te werk?

Was de quinoa in een zeef en kook in de bouillon in ongeveer 12-15 minuten gaar (check de verpakking).
Voeg de laatste 5 minuten de sojabonen toe (ontdooien is niet nodig).

Snijd ondertussen de paprika’s en eventuele restjes groente in stukjes. Voeg deze vlak voor het einde van de kooktijd toe. (Groenten die wat langer nodig hebben om te garen voeg je eerder toe)

Giet de quinoa af in een zeef en doe terug in de pan. Snipper de ui. Roer de ui, uitgelekte maïs, chilipoeder en uitgeperste knoflook door de quinoa. Breng op smaak met citroensap en eventueel peper en zout.
Garneer met koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *