Vegan pompoenquiche met pecannoten en bloemkool

pompoenquiche uit de oven2.jpg

Over een maand of drie kan ik waarschijnlijk geen pompoen meer zien. Laat staan met plezier eten. Zo gaat dat namelijk elk jaar.
Maar nu hij er net weer is vind ik het héérlijk!
Pompoensoep, pompoenpuree, pompoen uit de oven en pompoenquiche dus… Yum!
Ik zorg wel dat ik het combineer met wat andere smaken, want anders ben ik al snel weer zat.
Bij deze taart is de combi van pompoen, bloemkool, de gekruide bodem en pecannoten zoooo lekker dat ik er niet snel genoeg van krijg. Echt een blijvertje dus.

Wist je trouwens al dat je heel goed een vegan quiche kan maken door de eieren en kaas te vervangen door een mengseltje van kikkererwtenmeel?
Dat doe ik bij deze quiche dus ook. Je kunt dit toepassen op alle soorten hartige taarten!

 

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

  • 300 gram tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el appelazijn
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 50 gram kokosolie (niet vloeibaar)
  • 150 ml ijskoud water
  • olie om in te vetten

Voor de vulling

  • 700 gram bloemkool
  • 1 prei
  • 450 gram pompoen
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 275 ml groentenbouillon
  • 2 el edelgist
  • 15-20 pecannoten

Extra: lage taartvorm van +/-  29 cm doorsnee

pompoenquiche bereiding collage.JPG

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng met een lepel (nog niet met je handen!). Vet de taartvorm in. Kneed het deeg heel kort met je handen door, zodat je zeker weet dat het goed gemengd is. Bekleed de vorm met het deeg.

Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes (blokjes uit de diepvries kunnen ook). Snijd de bloemkool in roosjes en de prei in ringen.

Verhit een scheutje olie in een grote pan met deksel en bak de bloemkool, prei en ongeveer de helft van de pompoen in 5 minuten voor. Knijp de tenen knoflook er boven uit en breng op smaak met peper en zout en 2 eetlepels Italiaanse kruiden.

Doe de andere helft van de pompoen samen met 1 eetlepel Italiaanse kruiden en peper en zout in de keukenmachine of blender.

Klop in een kom de bouillon door het kikkererwtenmeel en edelgist met een garde.

Doe de gebakken groenten in de taartvorm en druk met je handen goed aan. Verdeel met een spatel de pompoenpuree er over.

Strijk het papje van kikkererwtenmeel over de pompoenpuree.

Druk de pecannoten in de taart. Verdeel er eventueel nog geraspte vegan kaas overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *