Vegan pasta alla Norma

Kennen jullie pasta alla Norma? Dat is een hele lekkere pasta met gebakken aubergine, tomaat en chilipeper.  Traditioneel bevat pasta alla norma ook ricotta. Maar zonder is het net zo lekker. En voor de niet-vegans: zonder de ricotta scheelt het een hoop calorieën!

Ik vroeg me wel altijd af wie die Norma toch was die dit gerecht heeft bedacht.  Maar het gerecht schijnt alla Norma te heten, naar de opera Norma van Bellini en vindt zijn oorsprong in Catania, een stad aan de oostkust van Sicilië.

Ik heb er paprika in gedaan, maar dat hoort eigenlijk niet. Ik vond het zelf een lekkere afwisseling van de aubergine. Maar je kunt ook de paprika weglaten en er meer aubergine in doen.

pasta alla norma

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 el pijnboompitten
  • 2 rode uien, grof gesneden
  • 1 grote aubergine, in blokjes van een 1/2 cm
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 2 el oregano
  • 100 ml rode wijn
  • 6 tenen knoflook, uitgeperst
  • 300 gram (glutenvrije) pasta
  • verse basilicum
  • gemalen chilipeper
  • kappertjes (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Rooster eerst de pijnboompitten en leg ze apart.
Bak de ui aan in een klein beetje olie. Voeg vervolgens de aubergine en paprika toe en bestrooi met zout. Bak dit geheel, al omscheppend, 7 minuten.

Doe de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, rode wijn en oregano in de pan en laat dit 20 minuten koken. Voeg, een paar minuten voor het einde van de kooktijd, de uitgeperste knoflook toe.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveer de pasta met de saus, gemalen chilipeper, pijnboompitten, kappertjes en basilicum.

pastasaus
Pastasaus in the making

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *