Vegan oladi – Russische pannenkoekjes

In de (onbedoelde) reeks pannenkoeken als ontbijt vandaag eens de Russische variant (en dan niet de blini).

Ik heb geloof ik echt iets met pannenkoeken. 😄  En dan zeker als ontbijt.
Ik ben er ondertussen wel achter dat er overal op de wereld pannenkoeken worden gegeten. En iedere keer weer net even anders.

Deze variant is heel dik, bijna als een crumpet. Oladi zijn alleen een stukje steviger dan crumpets.

Ik heb al een hoop recepten voor zoete (ontbijt)pannenkoeken online staan. Dus mocht jij ook van pannenkoeken houden, probeer dan ook eens een van deze andere recepten:

 

Voor 8-10 stuks

Wat heb je nodig?

  • 200 ml plantaardige melk
  • 3 gram gist (half zakje)
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • kneepje agavesiroop
  • neutraal smakende olie

Hoe ga je te werk?

Zet de oven aan op voorverwarmen. Hier ga je zo meteen het beslag in zetten om het te laten rijzen. Door de warmte zal dit veel beter gaan.

Verwarm de melk en los de gist er in op. Roer de bloem er doorheen.
Schakel de oven uit en zet het beslag er in om het te laten rijzen.

Haal het beslag er na ongeveer een half uur uit en meng er een eetlepel olie, een snufje zout en een kneepje agavesiroop doorheen.

Zet de beslagkom terug in de oven en laat nog 30 minuten rijzen.

Haal de beslagkom uit de oven. Giet een laag olie in een koekenpan en verhit.

Schep telkens met een natte lepel (pas op voor spatten!) kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.

Dep met keukenpapier de olie van de koekjes .

Serveer met fruit, jam of vegan zure room. Ook heel lekker erbij is sojayoghurt met een paar druppels vanille erdoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *