Vegan courgetti/ pasta pesto – lekker makkelijk en snel

courgetti pesto.jpg

Lastig om aan je twee ons groente per dag te komen? Of eigenlijk zelfs vier ons, zoals tegenwoordig steeds vaker wordt beweerd. Vervang je pasta eens (deels) door courgette. Moet je zien hoe dat aantikt. En het smaakt verbazingwekkend goed!

In dit recept heb ik wel een klein beetje pasta toegevoegd zodat het langer vult. Ik was bang dat we anders snel weer trek zouden hebben. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een stukje stokbrood bij eten. Of juist niet, als je het heel licht en slank wilt houden. Ik gebruik overigens glutenvrije pasta, omdat ik dat met mijn prikkelbare darmen makkelijker te verteren vind. Maar dit hoeft uiteraard niet.

De pesto die ik heb gebruikt is gemaakt door mijn paps. Die maakt de lekkerste pesto van de hele wereld! ❤️
Daar is ie ook altijd lang mee bezig. Hij plukt alle blaadjes van de basilicum, er wordt geen stukje steel gebruikt. Ook gebruikt hij alleen goede kwaliteit pijnboompitten (geen Chinese, geen andere pitten of noten). Goedkoop is het ook niet. Ik geloof dat ie alleen al aan basilicum een tientje kwijt is voor een pot. Maar dan heb je dus wel de lekkerste pesto van de wereld! 🤤

Dit is echt een heerlijk, licht en zomers gerechtje.

courgetti

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 50 gram (glutenvrije) spaghetti
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 5 el vegan pesto van goede kwaliteit (liefst zelfgemaakt)
  • 250 gram kleine (snoep)tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • vegan vleesvervanger, zoals kipstukjes (optioneel)

Extra: spirelli of julienne schiller

Hoe ga je te werk?

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui, halveer de tomaatjes en maak spaghetti van de courgettes met behulp van spirelli of julienne schiller.

Verhit een beetje olie in een grote pan. Doe de courgettes in de pan, bestrooi ze met een beetje zout en bak ze even kort op hoog vuur. Laat uitlekken in een vergiet.

Fruit nu de ui. Als je een vleesvervanger wilt gebruiken, voeg je deze nu toe en bak je deze even aan.

Doe de pesto, de uitgeperste knoflook en de tomaatjes erbij. Plaats het deksel op de pan en wacht tot de tomaatjes wat vocht loslaten.

Voeg nu de pasta en courgetti toe. Schep alles goed door en laat opwarmen.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *