Vegan borrelhapje: pestorolletjes

Ik heb een lekker vegan borrelhapje bedacht. Ik was pas al zo goed bezig met mijn gevulde champignons, maar nu heb ik dus weer een topper te pakken!

Deze doet het goed op een feestje of gewoon als je bezoek verwacht. Het is helemaal niet moeilijk te maken. Het moet wel eventjes de oven in. Maar je kunt het super goed voorbereiden. Zo hoef je op het moment zelf niet meer in de keuken te staan. Het is heerlijk om koud te eten, maar als je het liever warm hebt zet je het tien minuten van te voren nog even in de oven.

Wat heb je nodig?

  • 12 plakjes vegan bladerdeeg/ 1 grote rol bladerdeeg
  • bloem (alleen als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt)
  • 1 potje vegan pesto (190 gram)
  • 1 handje zonnebloem-/ pijnboompitten
  • 2 el edelgist
  • 10 zwarte olijven, in stukjes
  • 8 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • verse basilicum
  • sojamelk (optioneel)

Extra: bakpapier

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif, als je losse plakjes bladerdeeg gebruikt, het aanrecht met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg, een beetje overlappend, in drie rijen van 4 plakjes. Rol de plakjes tot 1 grote lap. Je kunt ook een rol kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

Bestrijk de lap bladerdeeg met de pesto en verdeel de pitten, edelgist, olijven, zontomaatjes en basilicum erover. Rol de lap op en snijd in plakken van 2 cm dik. Bekleed een bakplaat of schaal met het bakpapier. Leg de rondjes bladerdeeg er tegen elkaar aan op. Bestrijk eventueel (voor een mooi bruin randje) met sojamelk. Bak 45 minuten in de oven.

broodrolletjes klaar.jpg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *