Super simpele vegan bladerdeeg-appeltaart

Heb je onverwacht eters en wil je een super simpel nagerechtje op tafel zetten? Grote kans dat je deze spullen al in huis hebt!

Eventueel met een bolletje kokosijs of zelfgemaakt bananenijs en vegan slagroom (zelf opkloppen van Alpro of een spuitbus van Schlagfix) en het is helemaal af!

Ook is dit appeltaartje leuk om even snel samen met de kids op een zaterdag- of zondagmiddag te maken.

appeltaart3

 

appeltaart5
appeltaart5
appeltaart5
appeltaart5
appeltaart5
appeltaart5
appeltaart5
appeltaart5
appeltaart3
appeltaart3
appeltaart3
appeltaart3
appeltaart3

Wat heb je nodig?

  • 4 plakjes vegan bladerdeeg
  • olie/ plantaardige boter voor invetten
  • 1 el custardpoeder
  • 4 elstar appels
  • 1/2 el citroensap
  • 1 el kaneel
  • stevia/ maple syrup/ agavesiroop
  • 2 el gedroogde cranberries (of rozijnen)
  • 2 el (pecan)noten

Extra: taarvorm van ongeveer 27 cm doorsnede

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Schil de appels en snijd in blokjes of dunne plakjes. Meng citroensap, kaneel en zoetmiddel (naar smaak) door de appel.

Bekleed de taartvorm met de plakjes bladerdeeg en prik deze in. Strooi de custard (liefst met behulp van een theezeefje) op de bodem van het deeg. Verdeel de  appel erover. Leg de noten bovenop.
Zet de vorm in het het midden van de oven en bak de taart in 25-35 minuten goudbruin.

appeltaart5
appeltaart1
appeltaart1
appeltaart1
appeltaart5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *