Vegan bbq: portobello caprese

portobello's.JPG

Meestal wordt bbq’en geassocieerd met vlees. Het lijkt dan ook best lastig om helemaal plantaardig te bbq’en.
Je kan er natuurlijk allemaal vleesvervangers op leggen en er een salade bij eten, maar heel spannend is dat natuurlijk niet.

Daarom ga ik de aankomende dagen een aantal lekkere bbq-recepten met je delen. Het zou wel leuk zijn als het weer een beetje ging meewerken. 🌞

Ik trap af met deze verrukkelijke en super simpele portobello’s.

Voor 4 stuks

portobello.jpg

Wat heb je nodig?

  • 4 portobello’s
  • 4 plakjes vegan kaas (ik gebruikte gerookte kaas van Vegan Deli 😋)
  • verse basilicum
  • ongeveer 14 kleine tomaatjes, doormidden gesneden
  • peper en zout

extra: aluminiumfolie

Hoe ga je te werk?

Haal de stelen uit de portobello’s en bestrooi met peper en zout.
Leg de plakjes kaas op de portebello’s en beleg met de blaadjes basilicum.
Verdeel de doorgesneden tomaatjes er over. Verpak de portobello’s per stuk in aluminiumfolie. Leg ongeveer 10-15 minuten op de bbq.

2 gedachten over “Vegan bbq: portobello caprese”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *