Vegan bbq: groentespiezen met knoflook-kruidensalsa

groentespiezen

Het bbq-seizoen is nu toch wel echt aangebroken. Hoewel het weer helaas nog af en toe een beetje tegenwerkt. Maar hopelijk gaan we de komende tijd weer de goede kant op. Mocht de temperatuur toch een beetje tegenvallen dan kun je het altijd nog binnen opeten.

Dat hebben wij pas ook gedaan. Ons balkon grenst aan onze slaapkamer. Hebben we gewoon de bedden opzij geschoven. En de balkontafel binnen gezet, voor de openslaande deuren. 😄

Gisteren postte ik ook al een vegan bbq-recept, namelijk portobello caprese. Dus combineer de spiezen lekker met de portobello’s. En zaterdag kom ik met nog een paar kleine bijgerechten voor de bbq!

Voor 10 spiezen

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine courgette
  • 1 paprika
  • 20 kleine tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • verse kruiden, zoals peterselie, bieslook, basilicum
  • scheutje olie
  • zout

extra: 10 satéprikkers

groentespiezen met salsa

Hoe ga je te werk?

Leg eerst de satéprikkers 30 minuten in het water. Snijd ondertussen de courgette in (halve) plakken en de paprika in stukjes. Rijg de courgette, paprika en tomaatjes om en om aan de prikkers.

Maak ondertussen de kruidensalsa. Doe de knoflook met de kruiden, zout en een beetje olie in de keukenmachine en maal fijn.
De spiezen hebben niet lang nodig op de bbq, dus houd ze in de gaten!

Serveer de salsa bij de spiesjes.

3 gedachten over “Vegan bbq: groentespiezen met knoflook-kruidensalsa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *