Antilliaanse pompoenpannenkoekjes (arepa pampuna)

Wie had gedacht dat pompoen in pannenkoekenbeslag zo GODDELIJK zou zijn? Ik, eerlijk gezegd, niet van te voren.
American pancakes met blueberries en maple syrup eat your heart out! We hebben een nieuwe winnaar op pannenkoekengebied!

Wij aten deze pannenkoekjes op een zondagochtend als ontbijt. Ze worden echter ook veel als lekkere treat tussendoor gegeten.
Of doe er een bolletje (kokos)ijs bij en je hebt een fantastisch nagerecht! Misschien ga ik dat deze kerst wel doen.

Omdat ze toch wel een beetje vet zijn, door het laagje olie waarin ze worden gebakken plus door de rozijntjes die er inzitten, kregen wij zelf een beetje het oliebollengevoel. Maar dan nog lekkerder.
Ik heb de pannenkoekjes overigens niet allemaal in een laag olie gemaakt. Als je een pan met goede anti-aanbaklaag hebt, is dat ook niet nodig. Dan ligt het een stuk minder zwaar op de maag. En je inner-bikinibody zal je ook weer dankbaar zijn.

Voor ongeveer 10 pannenkoekjes

Wat heb je nodig?

  • 500 gram pompoen (mag uit de diepvries)
  • 150 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml sojamelk
  • kneepje agavesiroop
  • 100 gram rozijnen
  • (kokos)olie

Hoe ga je te werk?

Snijd de pompoen, indien nodig, in blokjes en laat in een laagje water koken tot ze gaar zijn.

Laat de pompoenblokjes goed uitlekken en maal ze in de keukenmachine fijn. Voeg bloem, bakpoeder, vanille, zout, kaneel, melk en agavesiroop toe. Mix dit tot een glad beslag.
Roer nu de rozijnen door het beslag heen.

Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en schep er een paar hoopjes beslag in. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met een beetje poedersuiker, kaneelsuiker of stevia frost.

Bon appetit!

Eén gedachte over “Antilliaanse pompoenpannenkoekjes (arepa pampuna)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *