Vegan American pancakes met bosbessen

blueberry pancake

Ik ben een pannenkoeken fan! Ik werk dan ook bij een pannenkoekenrestaurant. Bij de Pancake Bakery hebben we ook een Amerikaanse pannenkoek op het menu staan. Dat is wel gewoon een Nederlandse (grote) pannenkoek, maar er zitten (o.a.) bosbessen in. Amerikanen eten hun ‘pancakes’ namelijk graag met ‘blueberries and maple syrup’. Ik ben groot fan van de Nederlandse pannenkoek, maar deze zijn zeker zo lekker!

Maak deze pannenkoekjes op zaterdag- of zondagochtend. Wat een goed begin van een heerlijke dag!

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 150 gram tarwebloem
  • 1 el tapiocameel of maïzena
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • schepje suiker (optioneel)
  • heel klein scheutje appelazijn (hierdoor worden je pannenkoekjes extra luchtig, maar is niet noodzakelijk)
  • 200 ml plantaardige melk
  • 2 handjes diepvriesbosbessen (nog bevroren)
  • handje ontdooide of verse bosbessen
  • maple syrup/ ahornsiroop (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Meng de bloem met de tapiocameel/ maïzena, bakpoeder, zout en eventueel suiker.
Mix met een garde of mixer de melk en eventueel appelazijn erdoor.
Schep voorzichtig de bevroren bosbessen door het beslag.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Schep telkens met een soep- of juslepel een beetje beslag in de pan en bak kleine pannenkoekjes.
Serveer met de extra bosbessen en eventueel maple syrup.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *