Snoeptomaatjes – plaatpizza

pizza gebakken.JPG

Vorige week waren de emmers snoeptomaatjes bij mijn supermarkt in de aanbieding! 😄 Daar word ik dus echt blij van. Die tomaatjes zijn zo lekker, maar ik vind ze toch altijd wel een beetje duur.

Uiteraard overdreef ik meteen en kocht meer tomaatjes dan we zouden opsnoepen. Maar dat gaf niet, want ik heb er gewoon iets heel lekkers mee gemaakt! Ik maakte een plaatpizza en die hebben we helemaal met zijn tweeën opgegeten! Dit recept is dus voor twee grote eters of, als je er bijvoorbeeld een salade bij eet, voor vier personen.

VEGAN

De versie die ik maakte van dit recept was helaas niet helemaal vegan, maar je kunt het absoluut wel helemaal vegan maken.

Ik gebruikte pesto en dat is altijd wel een beetje tricky voor vegans. Hoewel de pesto die ik gebruikte wél helemaal vegan was, namelijk de biologische groene pesto van de AH.

Het pizzadeeg dat ik gebruikte was Koopmans Italiaans Pizzadeeg. Maar dit kan sporen van melk bevatten, staat op de verpakking. Vegans kunnen bijvoorbeeld pizzadeeg van Tante Fanny gebruiken, dit is wel helemaal plantaardig.

Verder vond ik het lekker om er vegetarische spekjes in te doen. Helaas kan ik deze nergens meer vegan vinden. Mocht jij wel een vegan variant weten, laat je dan even een reactie achter? Maar je kan de spekjes ook prima weglaten en wat extra noten gebruiken.

pizza close up ongebakken.JPG

Voor 2-4 personen

Wat heb je nodig?

  • pizzadeeg voor 1 plaatpizza (ik gebruikte 6 plakjes pizzadeeg)
  • 1/2 potje pesto (potje is 135 gram)
  • 80 gram vegetarische spekjes*
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 500 gram snoeptomaatjes, doorgesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 handje pecannoten (ongeroosterd)**

*weglaten als je vegan eet
**of 2 handjes noten als je vegan bent en de spekjes weglaat.

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol het pizzadeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de pesto er over uit.

Bak eventueel de spekreepjes in een beetje olie.
Meng in een grote kom de ui, paprika’s, tomaatjes, knoflook, pecannoten en eventueel spekjes. Kruid met peper en zout. Verdeel dit mengsel goed over de plaatpizza.

Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer met basilicum en/ of rucola.

pizza ongebakken.JPG

4 gedachten over “Snoeptomaatjes – plaatpizza”

  1. weet mainlyplants mij te vertellen wat er in die biologische pesto van AH zit. Edelgistvlokken met met cashewnoten etc. ?

    Heb het bij mijn AH nog nooit gezien. Als die vegan parmezaan net zo goed smaakt wil ik het wel proberen.

    1. Ja dat kan ik wel vertellen. Helaas valt het een beetje tegen. Eigenlijk moet je pesto gewoon zelf maken. De pesto van AH bevat olie, basilicumconcentraat (boeeee!), zout, pijnboompit (wel 1%!), knoflook en zuurteregelaar.
      Dus als je zelf pesto maakt, kun je gewoon de kaas weglaten. Of bestaat dat eigenlijk al onder een andere naam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *