Vegan Thaise pompoen soep met kokos en citroengras

thaise pompoensoep2.jpg

Het is herfst dus er moet pompoen gegeten worden 😆.
Standaard op mijn repertoire is een pompoensoep. En die is heel erg lekker, maar niet erg spannend. In ieder geval niet spannend genoeg om een blog aan te wijden. Pompoen, uitje, eventueel een ander restje groenten en bouillon. Pureren die handel en moeilijker wordt het niet.

Als ik tot laat werk en te moe ben om te koken eet ik het liefst soep uit zo’n zak die je alleen nog maar even op hoeft te warmen. Ideaal!
In mijn (online) zoektocht naar vegan soep stuitte ik op Thaise pompoen-kokos soep van AH Excellent. Die app van AH is echt ideaal! Alle ingrediënten staan er namelijk op. Zo check je gewoon al vanuit huis wat er wel en niet vegan is!

Helaas had mijn Appie het niet in hun assortiment, maar het bracht me wel op het idee om een Oosterse pompoensoep te maken. Daar had ik zelf niet zo snel aan gedacht. En lekker joh! Heel anders dan gewone pompoensoep.

thaise pompoensoep.jpg

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 450 gram pompoen
  • 2 grote wortels (400 gram)
  • 1 el kurkuma
  • 2 el komijn
  • 2 el koriander
  • 1 tl gemalen chilies
  • 1 cm verse gember
  • 1 liter bouillon
  • 2 stengels sereh
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tenen knoflook

Hoe ga je te werk?

Snipper de ui, snijd de pompoen in blokjes en de wortel in plakjes.

Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en fruit de ui. Voeg de kruiden toe en bak even mee.

Snijd de sereh in stukken en doe samen met de bouillon, wortel en pompoen in de pan. Laat in ongeveer 15 minuten gaar koken.

Vis de stukjes sereh uit de pan en pureer de soep met de staafmixer.

Roer de kokosmelk en uitgeperste tenen knoflook door de soep.

Garneer eventueel met verse rode peper in ringetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *