Taco pompoen en frisse wortelsalade

taco met pompoen en wortelsalade.jpg

Onze oudste dochter is binnenkort jarig. Dat betekent onder andere dat we weer eens kritisch moeten kijken wat er allemaal in de koelkast en vriezer ligt. Want anders kunnen we nooit genoeg hapjes en drankjes koelen voor al het familiebezoek.
Alleen de spullen die echt niet meer kunnen belanden in de vuilnisbak. Voor de rest betekent het zoveel mogelijk met restjes koken.

Zo vond ik in de diepvries een pak pompoenblokjes. Normaal eet je geen pompoen in juli, maar ja als je het in de vriezer hebt liggen, waarom niet?
Zo werd het recept voor taco’s met pompoen geboren. Ik heb het stevig gekruid en lekker dat het toen was! Dus mocht jij ook een pakje pompoenblokjes in je diepvries hebben liggen, ga aan de slag! Of je snort dit recept van het najaar weer op, kan ook!

taco tafel

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • taco’s/ gordita’s
  • 1 avocado, in repen

Voor de wortelsalade

  • 1 zakje geraspte wortel
  • scheutje limoensap
  • zout
  • 4 lente-uien, in ringetjes
  • verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt)
  • handje jalapeño-ringetjes, fijngesneden
  • scheutje agavesiroop (of gebruik gewoon suiker)
    • uien- en knoflookpoeder

Voor de taco-vulling

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 pak pompoenblokjes (450 gram)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 100 ml water
  • 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (kidneybonen mogen ook)
  • 4 tenen knoflook, uitgepersts
  • peper en zout
  • limoensap

Hoe ga je te werk?

Doe de geraspte wortel in een schaal en doe er wat zout en een scheutje limoensap bij. Kneed de limoen en het zout in de wortel (deze wordt daardoor zachter en slinkt). Meng de lente-ui, koriander en jalapeño’s erdoor. Breng op smaak met de agavesiroop en uien- en knoflookpoeder.

Fruit de ui in een beetje olie in een grote pan. Voeg dan de pompoenblokjes, courgette, en paprika toe. Bak dit omscheppend 2 minuten en voeg dan de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar en doe dan het water erbij in de pan. Laat het mengsel 7 minuten koken. Doe dan de zwarte bonen erbij en breng op smaak met de knoflook, peper en zout en limoensap.

Serveer de taco’s met de vulling, wortelsalade, en avocado. Eventueel kun je ze nog garneren met rode ui, koriander en jalapeño’s of sriracha.

pompoentaco.jpg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *