Snel en makkelijk: vegan ‘kippetje’ met of zonder broodje

pita kip.jpg

Pffff….warm hè? Ik weet het, heel Nederlands om altijd maar over het weer te klagen. Dan weer te koud, dan weer te veel regen, dan weer te warm. Eigenlijk vind ik deze warmte ook juist fantastisch, maar sinds ik in de stad woon ben ik wat minder van de hitte geworden. Op drie hoog in Amsterdam wordt het gewoon snel te heet.

Maar goed, wat ik er mee wil zeggen is dat het veel te warm is om lang in de keuken te staan. Achter dat warme gasfornuis…om over de oven nog maar te zwijgen. De oven aanzetten is bij ons thuis boven een bepaalde temperatuur echt verboden (daarom hebben we ook een airfryer gekocht).

Vandaag staat dus een snelle, lichte maaltijd op het menu. Gebakken, vegetarische kip met groenten die je óf met een pitabroodje kunt eten óf in een slablad kunt vouwen. In het laatste geval is het dus extra licht en omzeil je koolhydraten.

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 pak vegetarische kipstukjes
  • 2 paprika’s, in repen
  • 1 zakje geraspte wortel
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • srirachasaus en/ of zoete chilisaus
  • 2 slabladeren per persoon
  • naar keuze: 2 pitabroodjes per persoon
  • ter garnering: pinda’s, extra sriracha/ chilisaus, verse koriander

Hoe ga je te werk?

Fruit de ui in een beetje olie. Voeg de repen paprika en vegetarische kip toe en bak een paar minuten.

Doe de geraspte wortel, kikkererwten en knoflook erbij in de pan en warm even door. Breng op smaak met de sriracha/ chilisaus (of beiden).

Maak de pitabroodjes warm in de broodrooster of airfryer. Schep de vulling in de slabladeren of broodjes en garneer met de pinda’s, saus en koriander.

kip in slablad.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *