Super makkelijke maaltijd: Shoarma van sojabrokken

sojabrokken zak.JPG

Sojabrokken, ik had er wel van gehoord maar vond het zo’n raar woord. Het klinkt gewoon totaal niet smakelijk. Vind je wel?

Ik hoorde dat het een gedroogd product is dat je voor gebruik in warm water moet weken. Daardoor is het lang houdbaar. Super makkelijk om in huis te hebben dus. Ook zou je er lang mee doen en daardoor is het ook nog goedkoop. Dat klinkt dan wel weer goed, niet?

Ondanks de naam ben ik er dus toch naar op zoek gegaan.
Ik vond het bij de toko, maar je kunt het ook Ekoplaza of een andere biowinkel kopen. En duur is het inderdaad niet. Ik was ongeveer €2 à €2,50 voor een zak van 250 gram kwijt (ik ben het bonnetje kwijt). En uit 250 gram gaan zo’n vijf porties.
Ze zijn overigens verkrijgbaar in een fijne en in een grove variant en zijn ook wel bekend onder de naam TVP (Textured Vegetable Protein). Ik gebruikte de fijne variant.

Na het wellen
Na het bakken

Ik vond de smaak (of eigenlijk de textuur, smaak heeft het vrijwel niet) best wel goed, zeker voor een eerste poging. Bedenk je wel dat je het na bereiden niet heel lang kan bewaren. Dus niet een dubbele portie maken voor de lunch de volgende dag, dan is het hartstikke taai. Zeg ik uit ervaring 😆
Maar het is een ideaal product om in huis te hebben. Groenten en pitabroodjes of taco’s heb ik altijd wel op voorraad. Sausje erbij en je hebt een super maaltijd!

Binnenkort ga ik proberen er een burger van te maken. Dus houd het in de gaten!

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 100 gram sojabrokken (fijn)
  • 5 gram shoarmakruiden
  • 225 gram kokend water
  • 1 el olie

Extra:

  • pitabroodjes
  • groentes, zoals: sla, tomaat, komkommer, ui, paprika, geraspte wortel
  • knoflooksaus (sojayoghurt, vegan mayo, teentje knoflook en verse of gedroogde peterselie/ bieslook/ dille)

Hoe ga je te werK?

Mix de sojabrokken met de shoarmakruiden door elkaar in een schaaltje en voeg het kokende water toe.
Tip: doe dit gewoon met het schaaltje op de weegschaal. 225 ml is hetzelfde als 225 gram. Dan hoef je niet ook nog een maatbeker te gebruiken.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de sojabrokjes tot ze bruin zijn.

Serveer in de pitabroodjes met groenten en knoflooksaus. Een beetje Sriracha erbij is trouwens ook erg lekker!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *