Salade met quinoa, zoete aardappel, paprika en abrikoos

marokkaanse salade buiten.jpg

Ik geloof dat ik een beetje in Marokkaanse sferen ben. Zo had ik dinsdag al een recept voor gevulde marokkaanse paprika’s en vandaag een salade met een Marokkaans tintje.

Zal het door de zomerse temperaturen komen? Of doordat ik helemaal geïnspireerd raakte door het schrijven over de bijzondere geuren in Marokko?

Hoe dan ook, deze salade is echt JUMMIE! Lekker fris met deze warmte, maar ook vullend genoeg. De zachte structuren in de salade combineren perfect met de crunchy amandelen en kikkererwten.

Goede tip: maak een dubbele portie en eet de andere helft de volgende dag als lunch. Je zult zien dat de smaken lekker zijn ingetrokken.
Het enige nadeel is dat de geroosterde kikkererwten niet knapperig blijven. Rooster alleen de hoeveelheid kikkererwten die je direct op gaat eten. In de salade voor de volgende dag doe je gewoon ongeroosterde kikkererwten. De amandelen maken het sowieso al lekker crunchy (bewaar deze wel los van de salade, net als de rucola).

marokkaanse salade.jpg

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 150 gram quinoa
  • 2 paprika’s
  • 550 gram zoete aardappels
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 tl ras el hanout
  • 90 gram gedroogde abrikozen
  • 1/2 pot geroosterde paprika’s
  • 30 gram amandelen
  • 150 gram rucola

Voor de dressing

  • 250 gram sojayoghurt
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl ras el hanout
  • verse munt, fijngesneden
  • sap van een halve citroen

Hoe ga je te werk?

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika’s ondertussen in blokjes. Giet de quinoa af en meng de blokjes paprika er doorheen. Zo wordt de paprika een klein beetje zachter zonder echt gaar te worden.

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook in 7 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

Spoel de kikkererwten goed af en dep droog. Doe ze met een klein beetje olie, 2 theelepels ras el hanout en een beetje zout in een kom en schep door. Rooster ze vervolgens 15 minuten op 160 graden in het mandje van de airfryer. Als je geen airfryer hebt, bak ze dan 15 minuten in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Pas op: er kan er wel eens eentje poffen en wegspringen!

Snijd de geroosterde paprika’s en gedroogde abrikozen in reepjes.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een grote kom en schep de quinoa, zoete aardappel, abrikozen en geroosterde paprika’s erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer op een bedje van rucola en garneer met de geroosterde kikkererwten en amandelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *