Quinoa-avocado salade met verborgen groenten dressing

 

quinoasalade

Een gezonde salade waarin de groenten voor een deel verborgen zijn in de dressing. Lekker vullend door de quinoa en heerlijk romig door de avocado. De citroen maakt het weer lekker fris. Yum! Door de quinoa en kikkererwten krijg je ook je eiwitten binnen. Dus goed voor niet-vleeseters!

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 125 gram quinoa
  • 250 ml bouillon (ik gebruik Maggi tuinkruiden bouillon)
  • 200 gram verse spinazie
  • handje verse koriander (als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie)
  • 1 el mosterd
  • 1 el olie
  • sap van 1 citroen
  • kneepje agavesiroop of honing (niet vegan)
  • 2 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 6 tomaten, in stukjes
  • 1 avocado, in blokjes

Hoe ga je te werk?

Was de quinoa in een zeef en kook 12 minuten in de bouillon.

Doe ondertussen de spinazie met de koriander, mosterd, olie, citroensap, knoflook en agavesiroop in de keukenmachine en maal tot het helemaal fijn is.

Doe de quinoa in een grote schaal en meng de rode ui en kikkererwten erdoor. Laat het een beetje afkoelen door het af en toe om te scheppen.

Meng, als het wat afgekoeld is, de dressing, tomaten en avocado erdoor. Serveer lauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *