Pure Markt

Afgelopen zondag zijn we naar de Pure Markt in Park Frankendael geweest. Deze markt wordt een keer in de twee weken gehouden in Amsterdam. Elke tweede zondag van de maand in het Amstelpark en iedere laatste zondag in Park Frankendael. In april, mei, juli en oktober als bonus ook de derde zondag van de maand in het Amsterdamse Bos.

speltpoffertjes van the Green Egg

Hier vind je meer dan 70 kraampjes van kleine ondernemers die hier hun eigen producten verkopen. Een groot deel daarvan is op het gebied van voeding. Maar er staan ook non-food aanbieders. We zagen er kramen waar je producten mee kunt nemen voor thuis, die je ter plekke kunt proeven. Er was bijvoorbeeld een stand met alleen maar potten karamel, in allerlei varianten. Ik mocht de karamel-zeezout variant proeven. Mjammie! Maar met het oog op gewichtscontrole hebben we deze toch maar niet meegenomen.

Er waren ook kraampjes waar er achter grote potten en pannen werd gekookt om meteen op te eten, zoals roti, paella en gepofte aardappels. Lopend over de markt kwam je van de ene lekkere in de andere nog lekkerdere geur. Maar we liepen stug door met onze knorrende magen, want eerst alles zien en dan pas een keuze maken. Stel je voor we iets nog lekkerders zouden zien!

Ook waren er een paar foodtrucks zoals Vleesch noch Visch, die met hun broodje gyros de 24 kitchen foodtruck-award hebben gewonnen. Ik heb zelf een broodje gemaakt, daarop geïnspireerd. Maar er stonden ook hele leuke kraampjes met non-food. Denk aan kinderkleding, accessoires en ook interieurinrichting. Ik werd er heel hebberig van allemaal. Maar wij barsten al behoorlijk uit ons voegen in ons Amsterdamse huisje, dus ik heb me ingehouden. Was m’n lief ook weer blij 🙂

Niet zo plantaardig, maar kipliefhebbers vonden dit prachtig

Bovenal hing er een hele fijne sfeer. Iedereen struinde lekker rond, op zoek naar leuke producten. En overal waar je komt staan de ondernemers zelf achter de kraam en hebben een leuk verhaal. Eind van de middag dronken veel mensen gezellig een biertje en bij een stand werd een complete wijnproeverij gehouden. Kinderen speelden ondertussen in de speeltuin of gingen in draaimolen.

Terwijl ik over de markt liep, bood een mevrouw mij een toastje aan. Hier bleek een spread van lupinebonen op te zitten. De smaak was lekker. Het was wel iets te koud om het dusdanig goed te proeven dat ik er een goede beschrijving van kan geven. Zij verkocht zakjes met lupinebonen. Toen ik aangaf dat ik zoveel mogelijk plantaardig eet, kreeg ik het vegan-starterspakket bestaande uit een aantal foldertjes en het magazine Vegan. 🙂 Ik heb een zakje bonen meegenomen dus ik ga hier binnenkort mee aan de slag. En natuurlijk houd ik jullie dan hier op de hoogte wat ik allemaal ga maken! Mocht je meer info willen kijk dan op hun website Powerpeul

2 gedachten over “Pure Markt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *