Pompoen havermout met koekkruiden – zoet en herfstig

We weten allemaal best dat we veel groenten moeten eten, maar toch komen velen niet aan hun taks.

Dan begin je je dag toch gewoon al met groente? Maar dan wel graag groente die niet naar groente smaakt.

Eerlijk is eerlijk, ik vond pompoen bij het ontbijt eerst ook niet klinken als een doorslaand succes. Maar het zal je verbazen hoe super dit smaakt. Pompoen is natuurlijk heerlijk zoet. En door een banaan toe te voegen versterk je dit uiteraard.

En door de koekkruiden en kaneel smaakt het naar lekkere zoet pompoentaart.
In het Engels heten koekkruiden overigens ‘pumpkin spice’. En dat is natuurlijk niet voor niks.

Deze pompoenpap is ook heel geschikt voor kinderen. Mijn twee meiden vonden het de lekkerste pap die ik ooit had gemaakt! 😁
Ze hadden niet gezien hoe ik het maakte.
Als ze wisten wat er in zat, waren ze vast een stuk minder enthousiast geweest…

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 300 gram pompoen, in blokjes (kan uit de diepvries)
  • 60 gram havermout
  • 300 ml plantaardige melk
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el koekkruiden
  • 1 el kaneel
  • zout

pompoenhavermout2.JPG

Hoe ga je te werk?

Kook de blokjes pompoen in een klein laagje water in 15 minuten gaar.

Kook ondertussen de havermout 5 minuten met de melk in een ander pannetje.

Giet de pompoen af en doe samen met de koekkruiden, kaneel, een snufje zout en de banaan (in stukken) in de keukenmachine. Meng tot een glad geheel.

Serveer de havermout met de pompoenmousse. Of roer het door elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *