Pasta met vegan ballen

FullSizeRender - kopie (10)

Pasta met gehaktballen. Mmmmmmm…
Deze vegan pasta met ballen is net even anders maar wel net zo lekker! Ik weet het, het lijken een hoop ingrediënten, maar het recept valt echt hartstikke mee. En het is het sowieso helemaal waard. Ik had zelf trouwens het sap en de schil van een hele citroen gebruikt. Toen waren het wel echt citroenballen geworden 😁 Dus ik heb er in het recept maar een halve citroen van gemaakt.

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Voor de ballen

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 blik artisjokkenhartjes, uitgelekt
  • 50 gram paneermeel
  • 50 gram bloem
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 2 el edelgist
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 el misopasta
  • 2 el kipkruiden
  • 1 el olie
  • paar takjes tijm, blaadjes afgerist
  • 2 el oregano
  • zout en peper

Overige ingrediënten

  • 225 gram spaghetti
  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 5 el vegan pesto

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 220°C.
Houd 2 artisjokkenhartjes apart en doe de rest in de keukenmachine samen met de overige ingrediënten voor de ballen. Maal tot een fijn geheel. Als het nog te nat is, voeg dan wat bloem en paneermeel toe. Is het te droog, voeg dan wat water toe.

Maak met natte handen (anders plakt het teveel aan je handen) 15 tot 20 ballen van het mengsel.
Leg op een, met bakpapier beklede, bakplaat. (Tip: verfrommel het bakpapier eerst tot een prop, dan rolt het niet steeds weer op).
Bak de ballen ongeveer 30 minuten in de oven. Draai tussentijds een keer om. (Of als je een airfryer hebt: Doe ze een kwartier in de oven en daarna 4 minuten in de airfryer op 200°)

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de broccoliroosjes toe. Giet af en doe de tomatenblokjes en pesto erbij. Snijd de achtergehouden artisjokkenhartjes in reepjes voeg toe aan de pasta. Serveer de pasta met de ballen.

pasta met ballen

Eén gedachte over “Pasta met vegan ballen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *