Overnight oats met kokos

overnight oats met kokos.jpg

Overnight oats zijn niet voor niets razend populair. Lekker fris. En dat is zeker welkom nu het buiten wat warmer wordt. Normaal maak ik ze vrij standaard. Havervlokken, melk en wat fruit erdoor. En als ik in een gekke bui ben met een lepeltje pindakaas erdoor. Maar nu wilde ik eens wat anders doen. Iets tropisch ofzo. En wat yoghurt erdoor, zou dat lekker zijn? Jaaaaaaa, dat is lekker! Als je wilt kun je wat pitten en zaden (of bijvoorbeeld hennepzaad) toevoegen. Zelf doe ik dit niet, omdat dit zwaar te verteren is. Dan heb ik sneller last van een opgezette buik. Maar als je daar geen last van hebt is het misschien wel lekker. En nog vullender natuurlijk.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 80 gram havervlokken
  • 200 ml plantaardige melk (gebruik hiervoor de kokos-versie , voor een echte intense kokossmaak, of vervang een deel van de melk door kokosmelk) *
  • 150 ml sojayoghurt *
  • 1 banaan, in stukjes
  • 1 mango, in stukjes (vers of diepvries)
  • 3 el geraspte kokos
  • snufje zout (optioneel, haalt de smaken wat omhoog)

Hoe ga je te werk?

Doe alles in een afsluitbare bak, meng door elkaar en zet in de koelkast. Moeilijker wordt het niet 🙂

Oh ja, eet het pas de volgende ochtend op. Zelf vind ik het het lekkerst om het  van te voren uit de koelkast te halen zodat het niet ijskoud meer is als je het gaat eten.

Vergeten jullie trouwens geen reactie achter te laten als jullie het gemaakt hebben?

  • Uiteraard kun je, als je niet vegan bent, gewone melk en yoghurt of kwark (dan wordt het extra stevig, lekker) gebruiken. Voeg dan een scheutje echte kokosmelk toe voor een lekkere kokossmaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *