Ontbijtrösti van zoete aardappel en appel

ontbijtrösti

In het weekend vinden wij het leuk om van het ontbijt een klein feestje te maken. Dan stoppen we er echt even werk in en hoewel we ook in het weekend super vroeg opstaan (kinderen…) ontbijten we dan vaak niet voor een uur of tien. Van mij hoeft het dan ook niet altijd zoet te zijn.

Je moet wel eventjes geduld hebben en heel eerlijk gezegd heb ik van te voren een kleine fruitsalade van mango, bosbessen en banaan gegeten. Want al die lekkere geuren op een lege maag, dat kan ik niet aan 🙂

Dus het kost een klein beetje tijd en moeite maar dan heb je het lekkerste ontbijtje wat je je maar kunt voorstellen! Enne, even tussen ons, voor de foto heb ik natuurlijk een super mooi bordje opgemaakt, maar daarna is er nog een flinke lading saus overheen gegaan. Want die is véél te lekker om over te houden!

ontbijtrösti

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

Koekjes

  • 1 hele grote zoete aardappel, of 3 kleinere exemplaren
  • 1 appel
  • 1/2 ui
  • 2 el gemalen lijnzaad
  • 2 el vlozaad/ psylliumvezels (mocht je dit niet hebben doe er dan wat extra gemalen lijnzaad in)
  • 2 el boekweitmeel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout

Spinazie

  • 150 gr verse spinazie
  • 2 tenen knoflook

Sausje

  • 3 el tahini
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing of agavesiroop (als je het graag vegan wilt houden)
  • water, op gevoel

Hoe ga je te werk?

Maak eerst het sausje, want als je hem laat staan dikt hij weer een beetje in. Meng de tahini, citroensap, honing/ agavesiroop en een scheutje water door elkaar.

Maak een papje van het gemalen lijnzaad, vlozaad en wat water. Dit is je ei-vervanger en moet zo meteen de boel tijdens het bakken bij elkaar houden. Schil de zoete aardappel en de appel en hak samen met de ui fijn in de keukenmachine. Doe in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe het in een kom en meng er het boekweitmeel, kurkuma, zout en je papje van lijnzaad en eventueel vlozaad door.

Maak er met je handen ongeveer 12 koekjes van en bak deze in een koekenpan met anti-aanbaklaag (je kunt hem eventueel nog even insprayen met wat olie uit een spuitbus). Bak de koekjes aan beide kanten mooi bruin en gaar. Bak dan de spinazie, laat even het vocht eruit lekken en knijp de tenen knoflook erover uit.

Kijk hoe het sausje is geworden (waarschijnlijk wat ingedikt) en voeg eventueel weer wat water toe.

Serveer de koekjes met wat spinazie erop en sprenkel de saus er over.

ontbijtrösti

Eén gedachte over “Ontbijtrösti van zoete aardappel en appel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *