Vegan frozen yogurt met een gezonde bodem van ‘koek’

frozen yogurt van boven.jpg

Helaas loopt de zomer nu echt op zijn eind. Wat een pech dat ik nu pas dit frozen yogurt recept heb bedacht. Maar hitte of niet, we gaan dit sowieso veel eten de komende tijd!

En super ‘chill’: dit ontbijt of toetje maak je in een paar minuten. Zonder uren te wachten dus!

frozen yogurt.jpg

Voor 1 persoon

Wat heb je nodig?

  • 25 gram muesli
  • 1 el vloeibare kokosolie (eventueel verwarmen om vloeibaar te maken)
  • snufje kaneel
  • 150 gram bevroren fruit
  • 100 gram sojayoghurt

Hoe ga je te werk?

Meng de muesli met de kokosolie en kaneel. Doe dit onderin de beker of het schaaltje waar je de frozen yogurt in gaat serveren en zet dit in de vriezer. Als je hier zometeen de frozen yogurt op giet, smaakt het een beetje naar koek.

Doe nu het bevroren fruit in de blender of keukenmachine. Ik gebruikte frambozen, bosbessen en banaan. Vries, als je ook banaan wilt gebruiken (en ik raad het aan, dit maakt het lekker zoet en romig), deze de avond of een paar uur van te voren in stukjes in. Maal het fruit samen met de yoghurt tot een glad geheel. Voeg, als het te dun is nog wat bevroren fruit toe. Giet de frozen yogurt op de mueslibodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *