Snel ontbijt: havermout met appelmoes en kaneel

Vinden jullie appel in je havermout ook zo lekker? Zeker in combinatie met kaneel en als je het dan even lekker laat koken. Dat de appel zo lekker zacht is geworden. Mmmm… Net appeltaart.

Alleen, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb een vreselijke hekel aan appels schillen en snijden. Zeker ’s ochtends met haast. Dus bedacht ik: waarom pak ik niet een pot appelmoes uit de kast?

Zo gezegd zo gedaan. Of eigenlijk was het geen appelmoes maar appelcompote. In appelcompote zitten namelijk nog stukjes appel, terwijl appelmoes (het woord zegt het al) tot moes is gemaakt.
Het nadeel is, dat ik nog geen appelcompote zonder toegevoegde suiker heb kunnen vinden. Terwijl appelmoes nu ook in potjes verkrijgbaar is waar groot 0% suiker opstaat (o.a. van Hak en AH).

Ok, voor de lekker heb ik toch nog een vers appeltje toegevoegd. Maar ’s ochtends één appel schillen is al een stuk beter dan vier appels schillen.

Helaas zijn de foto’s niet zo mooi geworden. Je merkt dat het licht nu ’s ochtends al een stuk minder begint te worden op dagen met wat herfstiger weer. Maar laat je daar niet door weerhouden. De smaak is super!

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 60 gram havermout
  • 250 gram appelcompote/ appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 400 ml plantaardige melk

optioneel:

  • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
  • handje rozijnen
  • handje pecannoten
  • maple syrup

Hoe ga je te werk?

Doe de havermout, appelmoes of – compote, kaneel, zout, melk en eventueel de verse appel in een pannetje. Als je ook rozijnen wilt gebruiken kun je deze nu toevoegen (dan zuigen ze zich wat vol) of er voor kiezen om ze op een eind toe te voegen (dan blijven ze wat meer chewy).

Kook ongeveer drie minuten of tot de verse appel zacht is. Doe er eventueel de rozijnen, pecannoten en syrup bij (eerst proeven, want het is al zoet van zichzelf)

havermout met appelmoes.jpg
Niet de mooiste foto, wel erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *