Keep calm and curry on

TIEDIEDIEDIEDIET! Dat is het geluid van onze bel 😀 In mijn hoofd dan.

Oh, ik hou van dat geluid. Tenminste, als je ongeveer een klein uurtje daarvoor online eten hebt besteld. Negen van de tien keer staat er dan de bezorger van een Indiaas restaurant voor de deur. Maar godallemachtig wat gebruiken die Indiërs een hoop olie. Dus het eerstvolgende wat we doen, is in de keuken olie proberen af te gieten. En als de halve bak saus in de afvoer dreigt te verdwijnen, schakelen we over op plan b. Dan staan we met keukenpapiertjes het vet er af te deppen. En als dat dan redelijk gelukt is, schuiven we alles in de magnetron. Want ja…nu is het koud. Nou om dat allemaal te voorkomen heb ik dit recept voor je. Het smaakt nooit helemaal precies zoals van de Indiër, maar lekker is het zeker! En ik heb je zojuist 1000 kcal bespaard!

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in halve ringen
  • 1 1/2 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • stuk gemberwortel, geraspt
  • 1/2 el gemalen chilies
  • 1 tl kardamom
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 grote winterwortel, geschild en in plakjes
  • een halve bloemkool, in roosjes
  • 400 ml bouillon
  • 300 ml kokosmelk
  • 4 tenen knoflook

optioneel

  • handje geroosterde cashewnoten
  • koriander
  • sojayoghurt

Hoe ga je te werk?

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit in een grote pan een klein beetje olie en bak de ui en prei aan. Voeg, als deze zacht zijn geworden, de kruiden toe en bak deze ook even aan. Doe dan alle groenten erbij en laat een paar minuutjes aanbakken, terwijl je het af en toe doorschept. Doe dan de bouillon en kokosmelk erbij en laat 20-30 minuutjes koken. Check de pan af en toe en voeg nog wat water toe als het droog lijkt te gaan koken. Serveer eventueel met de cashewnoten, koriander en sojayoghurt.

misschien willen de buren ook een hapje?

Eén gedachte over “Keep calm and curry on”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *