Herfstig ontbijt: gierst met gedroogd fruit en noten

gierst met gedroogd fruit en noten.JPG

Nu de herfst echt in volle gang is, is het ook tijd geworden voor lekkere herfstige ontbijtjes.
Ik kom ’s ochtends al wat moeilijker m’n bed uit. Merk jij dat ook? Het is kil en donker… Brrrr…

Zo’n bordje gierstpap laat mij dan echt een beetje opknappen. Je wordt er lekker warm van van binnen en de noten zorgen voor een stevige basis.

Laat de dag maar beginnen, met deze basis kun jij hem aan! 💪

gierst met gedroogd fruit en noten2.jpg

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 100 gram gierst
  • 400 ml plantaardige melk
  • 2 tl kaneel
  • zout
  • 1 banaan (liefst met bruinen spikkels), in plakjes
  • 100 gram gedroogd fruit (vijgen, pruimen, abrikozen), in reepjes
  • 1 handje geroosterde noten
  • kokosflakes (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Spoel de gierst in een fijnmazige zeef. Doe de gierst in een steelpan samen met de banaan, kaneel, zout en melk. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de stukjes gedroogde vruchten toe.

Serveer met de noten en eventueel kokosflakes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *