Havermout met frambozen uit de airfryer (maar uit de oven kan ook)

schaaltje ovenhavermout.jpg

Dit is een voedzaam ontbijtje van havermout en fruit. Doordat je de banaan door de havermout mengt wordt het heerlijk zoet. En door het dan ook nog  in de oven of airfryer te bakken lijkt het wel taart! Zo lekker!
De voorbereiding is zo klaar. Dat kun je meteen doen als je opstaat. Je zet het in de oven of airfryer, gaat ondertussen lekker douchen, en als je onder de douche uitstapt is je ontbijtje klaar! Is dat even een heerlijk relaxed begin van je dag.

Van al onze keukenapparatuur is de airfryer toch wel mijn favoriet. Het is eigenlijk gewoon een kleine, hele krachtige heteluchtoven. Maar echt ideaal, zeker voor kleine porties.
Maar als je geen airfryer hebt, kun je dit recept ook prima in de oven maken.oats-in-airfryer.jpg

 

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 80 gram havermout
  • 150 ml plantaardige melk
  • 40 gram bloem
  • snufje zout
  • 100 gram diepvries frambozen

Extra: ovenschaaltje (dat in de airfryer past, mocht je die gebruiken)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de airfryer voor op 180°C of de oven op 200°C.
Prak twee bananen fijn in het ovenschaaltje en doe de havermout, melk, bloem en het snufje zout erbij. Meng alles goed door elkaar. Schep dan voorzichtig de bevroren frambozen erdoor.
Zet het schaaltje 15 minuten in de airfryer of 25 minuten in de oven.airfryer-oats.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *