Havermout met appel, kaneel en gember

havermout met appel, gember en kaneel

Een lekker warm, winters ontbijt. Appel en kaneel zijn natuurlijk altijd lekker bij elkaar (zou er serieus iemand zijn die daar niet van houdt?) Een beetje gember erbij maakt het een beetje minder standaard. Ik gebruik gember uit zo’n tube uit de supermarkt, simpelweg omdat dat lekker snel is. En met name ’s ochtends is elke minuut mooi meegenomen. Maar wie weet wordt het met vers geraspte gemberwortel nog lekkerder. Ook onze kindjes vinden dit trouwens erg lekker. Wees dan wel voorzichtig met de gember.

havermout met appel, gember en kaneel

voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 80 gram havervlokken
  • 3 kleine of 2 grote appels, in blokjes
  • 1 el kaneelpoeder
  • klein beetje gember
  • 250 ml plantaardige melk (ik gebruik havermelk)
  • 1 banaan, in plakjes
  • snufje zout

Eventueel ter garnering:

  • handje rozijnen
  • flinke schep sojayoghurt

Hoe ga je te werk?

Bak de stukjes appel even aan in een klein beetje olie en voeg het kaneelpoeder en de gember toe. Doe de havervlokken erbij en bak even aan. Voeg als laatste de banaan, melk en zout toe. Even laten doorkoken tot het vocht is opgenomen (mocht het te droog worden, kun je een scheutje water toevoegen). Zelf vind ik het lekker om het heet te eten met een schep koude sojayoghurt erop. Dat contrast tussen warm en koud, hmmmm…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *