Vegan borrelhapje: gevulde champignons

gevulde champignons2.png

Een ding waar ik echt heel veel moeite mee heb is een vegan borrelhapje op tafel zetten. Ik vind dat altijd zo lastig. Meestal komt het ook spontaan op. We bedenken dat we iets te knabbelen willen hebben bij de borrel en dan heb ik gewoon geen zin om lang in de keuken te staan. En het liefst wil ik ook dat het nog een beetje gezond is. Maar meestal trekken we toch gewoon een zak chips open.

Maar gister kreeg ik opeens een inval. Ik zag een bak champignons staan die we niet hadden gebruikt voor de BBQ de vorige dag. Dus ik heb ze gevuld en het was echt zo klaar!

gevulde champignons.jpg

Voor 20 champignons

Wat heb je nodig?

  • 20 champignons (ongeveer een bak van 400 gram)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 el vegan pesto
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 handje zonnebloem-/ pijnboompitten
  • 1 el edelgist
  • 2 el tomatenpuree
  • scheutje citroensap
  • peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verwijder de steeltjes uit de champignons en leg ze op de bakplaat.

Meng in een kom de ui, pesto, zongedroogde tomaten, knoflook, pitjes, edelgist, tomatenpuree en citroensap door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de champignons met het mengsel en bak 20 minuten in de oven.

Eén gedachte over “Vegan borrelhapje: gevulde champignons”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *