Fruity overnight oats

overnight oats

Niets zo makkelijk ’s ochtends als je ontbijt al klaar is, toch? Daarom houd ik nou zo van overnight oats. ’s Avonds heb ik daar toch net wat meer energie voor. Terwijl het avondeten in de pan zit en je toch even moet wachten, maak je ook meteen even het ontbijt voor morgen. En als ik toch bezig ben smeer ik meteen de boterhammen voor school. En de volgende ochtend als je (alweer…) in tijdnood zit en je bedenkt ‘oh nee, ik moet nog ontbijt maken, dit redden we nooit!’ staat daar je bakje overnight oats op je te wachten. Dat is zo’n typisch klein geluksmomentje.

Zo ook vanmorgen. Ik was gisteravond naar mijn cursus foodjournalistiek en uiteindelijk lag ik, voor mijn doen, veel te laat in bed. Dus toen ik vanmorgen met mijn gare hoofd de overnight oats uit de koelkast kon toveren was ik mijn lief heel dankbaar dat hij die gisteravond had gemaakt.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 80 gram havervlokken
  • 400 mililiter plantaardige melk*
  • 1 appel, in stukjes of als je tijd hebt geraspt
  • 1 banaan, in stukjes
  • een handje rozijnen
  • 1 el chiazaad
  • 150 gram aardbeien

Hoe ga je te werk?

Doe alle ingrediënten, behalve de aardbeien, in een grote bak en roer door. Haal de volgende ochtend de bak minimaal een kwartier van te voren uit de koelkast. Snijd de aardbeien in stukjes en meng er doorheen. Je zou eventueel de aardbeien er de avond ervoor al door kunnen doen, maar zelf vind ik dat ze lekkerder blijven als je dat niet doet.

*Je kunt ook een deel van de melk door water vervangen om calorieën of geld te besparen (plantaardige melk is niet goedkoop)

overnight oats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *