Fruit met dipsaus

fruit met dip

Op warme dagen is het lekker om licht te ontbijten. Veel fruit en geen warm gedoe. Maar alleen wat fruit kan een tikkeltje saai kan zijn. Ook heb je het snel verteerd en dus al vlug weer trek. Daarom maak ik er een lekkere dipsaus bij. Nog steeds lekker licht en fris, maar toch wat meer vullend. Ik gebruik hier bananen, appels, aardbeien en nectarines, maar uiteraard kun je ook ander fruit gebruiken. Frambozen, peer, bosbessen, kiwi…waar jij zin in hebt of in huis hebt.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 2 nectarines
  • 1 appel
  • ongeveer 20 aardbeien
    (maar uiteraard kun je ook ander fruit gebruiken)

Voor de dipsaus

  • 200 gram kokosyoghurt (niet-vegans zouden Griekse yoghurt kunnen gebruiken)
  • 2 el pindakaas
  • 1/2 tl kaneel
  • paar druppels vanille-extract
  • klein beetje agavesiroop naar smaak

Hoe ga je te werk?

Snijd al het fruit in stukken en leg mooi op een schaal. (Je zou het fruit ook nog aan lange spiezen kunnen prikken.)

Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar. Serveer het fruit met de dipsaus.

fruit met dip bijgesneden.jpg

Eén gedachte over “Fruit met dipsaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *