Boekweitpudding

Boekweitpudding

Dit was echt een super lekker ontbijtje. Eigenlijk is het niet echt een pudding, want het is niet zo ‘gelly-achtig’ maar het is ook weer een stuk steviger (en vullender) dan een smoothie.  Je drinkt hem dan ook niet, maar lepelt hem gewoon. En op zo’n zonnige dag smaakt ie natuurlijk extra lekker. Ik denk dat ik deze van de zomer nog vaak ga eten.

Houd er wel even rekening mee dat je de boekweit de avond van te voren al moet voorbereiden. En mocht je bosbessen uit de diepvries gebruiken, laat die dan ook meteen ontdooien.

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 175 gram boekweit (van die korrels, maar met grutten kan het ook)
  • 75 ml plantaardige melk
  • 2 bananen
  • 200 gram bosbessen
  • 1 el maple syrup (optioneel)
  • klein handje geraspte kokos
  • scheutje citroensap
  • paar druppels vanille-extract
  • snufje zout

Hoe ga je te werk?

De avond van te voren doe je de boekweit in een kommetje en doe er water bij tot het onder staat. Als je bosbessen uit de diepvries gebruikt, laat deze dan ontdooien.

Giet ’s ochtends de boekweit af en spoel de korrels even. Doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine of blender. Vergeet niet een paar bosbessen apart te houden ter garnering! Mocht het te dik zijn, voeg dan nog wat melk toe. Mocht het nou aan de dunne kant zijn dan kun je wat extra kokos toevoegen.

Boekweitpudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *