Dagboek van een blogster

Het leek mij een leuk idee om te delen wat ik zoal doe in een week. Dus ben ik afgelopen week begonnen een dagboek bij te houden. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Lezen jullie mee?

Zaterdag

Zelfs op zaterdag gaat bij ons de wekker vroeg. 🙁 Dan gaat mijn lief altijd om half negen sporten. Ondertussen duik ik de keuken in om een lekker weekend-ontbijt te maken. Zaterdag maakte ik, met de kindjes, appeltjes met kaneel en een dikke kruimelkorst uit de oven. Het hele huis rook heerlijk naar appeltaart. Hoe lekker, als je met rommelende maag van het sporten thuiskomt!

’s Middags gingen we naar de kermis bij het Olympisch stadion. Daar had ik afgesproken met Marcel, de eigenaar van Hete Pieper. Hij wil dat ik hem een beetje ga helpen met zijn website, stukjes schrijven enzo. Mijn eerste opdracht, spannend! We hebben ook een ‘hete pieper’ geproefd en die was heerlijk! Hij had helaas geen vegan optie (maar dat wil hij misschien nog wel gaan maken). Ik heb voor even al mijn principes overboord gezet en we hebben de chili con carne-topping genomen.

 

’s Avonds wilde ik proberen kumpir na te maken. Een Turks gerecht: gepofte aardappel met vulling. Dat we die middag al een gepofte aardappel hadden gegeten was puur toeval. Dit gerecht had ik al in de planning staan. Het was echt SUPER goed gelukt. Dit moet je eens proberen!

Later op de avond hebben we de film Family gekeken. Onze oudste dochter kwam uit bed omdat ze niet kon slapen. Ondertussen hadden wij zin gekregen in allemaal ongezonde dingen. Ik herinnerde me opeens een zak airfryerfriet die we nog in de vriezer hadden liggen. Dus toen hebben we die met zijn drietjes opgegeten! Erg hè?

Zondag

Zondag was er heerlijk weer voorspeld, dus we wilden wat leuks buiten gaan doen met z’n viertjes. Ik stelde voor om lekkere hapjes te maken en in het park (bij ons aan de overkant van de straat) te gaan liggen. Dan kunnen de kinderen voetballen en in de speeltuin spelen. Ik had er al helemaal zin in, maar mijn lief vond dat te saai. Hij bedacht om naar Sprookjeswonderland te gaan in Enkhuizen. Ik wist niet precies wat ik moest verwachten, maar wat is het daar leuk! Je hebt een soort bootjes waar kindjes vanaf 2 jaar al zelf in mogen. Dat was een groot succes! Verder is er een soort sprookjesbos met, vind ik, wel erg gedateerde en een beetje enge poppen. Maar de kinderen vonden het leuk.

Wat ik helemaal geweldig vond was de grote speeltuin. Daar stonden heel andere dingen in dan normaal en de ouders moesten met veel dingen meehelpen. Daardoor was het ook voor ons leuk. Anders sta je vaak maar een beetje te wachten.

Het eten vind ik altijd zo’n ramp op dit soort plekken. Er is vaak niets gezonds te krijgen. En friet is meestal het enige plantaardige. Maar dit keer waren we goed voorbereid. We hebben onze gepofte aardappels en vulling van de vorige avond meegenomen in een bentobox en hebben het opgegeten aan een picknicktafel. We moesten aanschuiven bij andere mensen en die wisten niet wat ze zagen! 😃 Zelf zaten ze aan de friet, kaassoufflés en kroketten. Ik geloof dat ze ons maar raar vonden. We hadden zelfs borden, servetten en echt bestek bij ons.

Toen we thuiskwamen hebben we nog een tijdje van de zon zitten genieten op het balkon. Het werd steeds later en we hadden geen zin meer om te koken. We wilden graag pizza laten bezorgen van Mastino, die hebben glutenvrije, vegan pizza’s! Maar helaas bleken die niet bij ons te bezorgen. Toen ontdekte ik via Foodora Sugo Pizza. Die hebben ook vegan pizza’s, alleen niet glutenvrij. Maar dat kon wel een keertje. We hebben alle vier smaken genomen en ze waren allemaal lekker, maar ‘pompoen en walnoot’ en ‘zongedroogde tomaat en olijf’ sprongen er echt uit. Zelden zulke lekkere pizza gegeten! De andere twee smaken waren overigens ‘marinara’ en ‘arrabiata’. Deze komt meteen in mijn top 3 van favoriete bezorgrestaurants!

Maandag

Maandag begint altijd met de kinderen wegbrengen en daarna boodschappen doen. Ik zorg altijd dat ik de dag ervoor het schema klaar heb met wat we de aankomende week gaan eten. En dan haal ik altijd de boodschappen tot en met donderdag. Daarna moest ik van mezelf aan mijn website werken.

Terwijl ik daar mee bezig was, zag ik dat ik een mail had gekregen van Alexander Gershberg van Vegan Sundays. Een vegan chef die ik mag interviewen voor mijn opleiding Foodjournalistiek. Ik moet een interview met iemand houden die in de voeding werkt. Ik heb Alexander Gershberg gevraagd en hij wil! Hij bevestigde dat hij woensdag 19 april kan afspreken. Sindsdien gieren de zenuwen door mijn lijf als ik er aan denk…

Voor ’s avonds maakte ik een volledig plantaardige quiche. Zelf moest ik naar mijn opleiding foodjournalistiek (gegeven door Fontys Hogeschool en Elle Eten) dus ik at al heel vroeg. Maar hij was erg goed gelukt! De eieren verving ik door kikkererwtenmeel aangemaakt met bouillon.

Op school kwam Ron Blaauw spreken. Wat een verhalen had deze man! Ik wist niet helemaal wat ik moest verwachten. Zou het een typisch, chagrijnige chef-kok zijn? Ik nam plaats op de derde rij, precies in het midden. Maar had onmiddellijk spijt van deze beslissing. Want nou als hij als een Gordon Ramsey tegen me tekeer zou gaan? Pffff…. gelukkig bleek het een super aardige man te zijn met alleen maar mooie verhalen! Hij vertelde zelfs dat hij bijna huilend was weggelopen uit de keuken van de beruchte meneer Ramsey. Aan het eind durfde ik zelfs te vragen of hij met me op de foto wilde.

 

Dinsdag

Dinsdag is bij ons nooit een hele bijzondere dag bij ons. Dan doe ik wat huishoudelijke dingen en moet ’s middags onze oudste naar zwemles. Maar het eten was vandaag allemaal heerlijk! Als ontbijt maakte ik vegan wentelteefjes met fruit.

Vandaag heb ik eindelijk de lupinebonen gebruikt die ik op de Pure Markt had gekocht. Ik had ze maandagmiddag al in de week gezet, want ze moeten 24 uur weken. Op de dag zelf moesten ze ook nog 100 minuten gekookt worden. Dus dat zijn wel even dingetjes om rekening mee te houden.

De bonen lijken een soort mengsel tussen kikkererwten en tuinbonen. Structuur en smaak van de kikkererwt en het dikke velletje van de tuinboon. Toen ik het mengsel klaar had was ik nog niet zo zeker van het resultaat. Het was vrij ‘chewy’. Maar het eindresultaat….\0/ Wauw, wat een lekkere burger. De meeste plantaardige burgers zijn zo zacht en zompig van binnen. Maar deze had een hele prettige structuur. Het recept vind je hier.

Woensdag

Woensdag kwam de moeder van mijn lief ‘spelen’. 🙂 Er moest er een paasdoos worden geknutseld voor het paasontbijt op school. En gelukkig is mijn schoenmoeder een vet goede knutselaar. We hebben er eentje uitgezocht op Pinterest. Ik vind het zo mooi geworden!

Ondertussen deed ik research voor mijn interview met Alexander. We hebben geleerd dat een interview altijd nieuwswaarde moet hebben. Het is heel belangrijk dat de geïnterviewde iets vertelt wat de lezer nog niet weet. Pfoeh…. nog niet makkelijk.

’s Avonds kwam ook mijn schoonvader en aten we gezellig met zijn viertjes (de kinderen hadden eerst gegeten).

 

Donderdag

Op donderdag werk ik altijd in de Pancake. Ik doe dan ’s ochtends de opening en werk tot vijf uur/ half zes. Pasen is de drukste periode van het jaar en dat was donderdag al goed te merken.  Ik was kapot eind van de dag.

Gelukkig valt er altijd, ondanks de drukte, altijd genoeg te lachen. Zo hadden we grappige toeristen, collega’s met ‘domme’ opmerkingen en liepen we de hele dag met hazenoren op ons hoofd. Het was weer een dolle boel 😀

’s Avonds had ik een heerlijke salade gemaakt met pasta, pesto, groenten en kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Jummy! En lekker snel klaar. Want ik ben op donderdag altijd wat later thuis natuurlijk. Het recept volgt nog.

 

Vrijdag

Vrijdag was een typische rommeldag. ’s Ochtends ging onze oudste dochter bij een klasgenootje spelen. Ik voelde me niet zo lekker. Erg moe, een beetje misselijk. Waarschijnlijk een beetje druk geweest. Dus ik heb lekker een beetje in huis gerommeld. We aten wel een heerlijke risotto ’s avonds. Ik heb er allemaal restjes groente in gedaan (stukje bloemkool, wat champignons, twee paprika’s, doperwten) samen met geroosterde paprika (uit een pot) en citroenschil. Die citroenschil moet je ook eens proberen in je risotto! Lekkerrrrrr!

Zo dat was mijn week! Hoe was jouw week? Heb je iets leuks gedaan? Of iets anders bijzonders? Ik zou het heel leuk vinden om van je te horen. Vertel het in een reactie op mijn site!

3 gedachten over “Dagboek van een blogster”

  1. Hai Claudia!

    Al 14 jaar weet ik dat alles wat jij op tafel zet echt heerlijk is! Wat ben ik blij dat je dit nu bent gaan doen! Zo veel liefde als jij hebt voor het bereiden van lekker eten, ga je nu delen met anderen! Echt heel leuk!
    Ik vind het leuk om te lezen dat je buiten het uren zelf koken ook naar de praktische kant kijkt van het dagelijks leven met een gezin. Een pizza afhalen die ook nog best verantwoord is kan dus ook gewoon!
    Gezond eten moet vooraal ook heel lekker zijn en dat is soms nog best een uitdaging, maar wat jij maakt wil zeker proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *