appel-kaneel triangels ontbijt

IMG_7022.JPG

Samen uitgebreid ontbijten is een van de dingen die ik zo leuk vind aan het weekend. ’s Ochtends, na mijn eerst bakkie thee meteen de keuken induiken. Oventje aan. En aan de slag. En dat het huis dan zo lekker gaat ruiken. Dan komen onze kindjes, al snuffelend, de keuken ingelopen en drukken hun gezichtjes tegen het glas van de oven. ‘Wat maak je, mama? Het ruikt hier zo lekker.’ Dat vind ik zo gezellig. En het huis ruikt alsof je appeltaart hebt gebakken. Hè fijn, het is weer weekend.

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 afbakbroodjes (ik gebruikte triangels, maar je kunt ook glutenvrije broodjes gebruiken)
  • 6 appels
  • 1 el citroensap
  • 2 el goela djawa/ palmsuiker/ maple syrup/ agavesiroop
  • 1 el tapioca/ maizena
  • 1 el kaneelpoeder
  • zeezout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de appels en snijd in blokjes. Doe een scheutje citroensap in een grote kom en hussel goed met de blokjes appel. Doe de overige ingrediënten erbij en meng het goed door elkaar. Als de broodjes afgebakken zijn, snijd je ze door en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het appelmengsel er overheen. Bak de broodjes 5-10 minuten op 200°. Je kunt er eventueel nog tijm op doen.

2 gedachten over “appel-kaneel triangels ontbijt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *