Appelmuffins als ontbijt

muffins van boven

Vanochtend was ik in een crea bui. Ik wilde ontbijt gaan maken, maar had nog geen idee wat. Er was maar één ding dat ik wist. Dat potje appelmoes, dat ik nog had staan, moest er in. Terwijl ik ingrediënten bij elkaar mikte, werd mijzelf pas duidelijk wat het ging worden. Natuurlijk, dat ik dat niet eerder zag. Dit werden muffins!

Bij dit recept werkte ik met cups, omdat ik het op gevoel deed en het niet heb nagewogen. Je kunt al voor een paar euro een set cupmaat-schepjes kopen. Dit werkt heel prettig!

Voor 6 muffins

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 potje suikervrije appelmoes (360 gram)
  • 1 cup havervlokken
  • 1/3  cup amandelmeel
  • 1/3 cup tapiocameel (rijstmeel of maïzena zouden ook kunnen werken als je geen tapiocameel hebt)
  • 1 tl bakpoeder
  • klein scheutje appelazijn
  • snufje zout

Prak in een kom de banaan fijn, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix goed door elkaar. Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes.

I.v.m. tijdgebrek heb ik ze in de airfryer gemaakt, maar uiteraard kunnen ze ook in de oven. Zet ze 10 minuten in een op 180° voorverwarmde airfryer (voeg daar nog 1 à 2 minuutjes aan toe als ze nog niet bruin genoeg zijn) of ongeveer 25 minuten in de oven op 200°. Maar dat laatste heb ik niet geprobeerd, dus blijf er even bij. Ze zouden er in ieder geval mooi gerezen en bruin uit moeten komen.

Ik kreeg ze niet heel mooi uit het vormpje, maar je kunt ze prima uitlepelen.

muffins van voren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *