Verwentelteefjes: vegan wentelteefjes met bananenbeslag

Deze wentelteefjes zijn hartstikke simpel te maken en door de banaan ook nog eens net zo lekker ‘romig’ als the real deal.

Vaak maak ik wentelteefjes in het panini-ijzer, maar om een of andere reden bleef deze variant er (door de banaan?) aan vast plakken. Daarom zou ik ze wel in een pan met anti-aanbaklaag maken.

wentelteefje2.jpg

Voor 4 wentelteefjes

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 250 ml plantaardige melk
  • 4 el bloem
  • paar druppels vanille-aroma
  • snufje zout
  • 4 boterhammen
  • 4 handjes geraspte kokos
  • olie

Extra: fruit om er bij te serveren

Hoe ga je te werk?

Doe alle ingrediënten, behalve de kokos en de boterhammen natuurlijk, in de keukenmachine en mix tot een glad geheel.

Doe dit mengsel in een platte schaal. Strooi de kokos op een bord. Verhit een beetje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

Haal de boterhammen eerst door het bananenmengsel en daarna door de kokos. Bak de boterhammen om en om in de olie goudbruin.

Serveer met het fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *