Verborgen groenten lasagne – vega(n)

bordje lasagne

Mijn kinderen zijn dol op lasagne. En dan wel die hele slechte, kant en klaar uit de supermarkt. Wat ik stiekem best wel begrijp.

Maar groenten eten: ho maar! De oudste begint gelukkig wat makkelijker te worden en eet zelfs graag een stukje paprika. Maar voor de rest…. Ik laat ze vaak eerst hun doperwten eten (want dat gaat er nog net in) voor ik de rest op tafel zet. Maar in een saus kan je natuurlijk heel veel groenten verstoppen. Ik heb al eens een pastasaus met verborgen groenten gemaakt, maar dat kan natuurlijk ook met lasagne.

Gebruik gewoon restjes groenten die je in huis hebt. Zo kom je nog van je restjes af ook, super handig! Ik gebruik in dit recept wortel, paprika en prei. Maar je kunt ook groenten als bleekselderij, courgette, ui, broccoli, en bloemkool gebruiken.

Mijn kinderen eten (nog) niet vegan, dus ik heb gewone geraspte kaas voor dit recept gebruikt. Eten je kinderen wel vegan vervang deze dan door een vegan variant.

En het is super lekker, dus eet gewoon gezellig mee! Of je geeft het morgen weer. Nog een dag geen gezeur aan tafel! 😉

Voor 4 porties

Wat heb je nodig?

  • restjes groenten (ik gebruikte 2 grote wortels, 1 prei en 1 paprika)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 pakje gezeefde tomaten
  • oregano
  • sojagehakt
  • 6 lasagnebladen
  • geraspte (vegan) kaas

Hoe ga je te werk?

Maak de groenten schoon en doe in stukken in de keukenmachine. Maal tot het fijn is. Hoe fijner gemalen, hoe minder snel ze doorhebben dat je de boel belazert. 😁 Eventueel zou je ook nog de tomatenblokjes en wat gezeefde tomaten toevoegen, als dat beter maalt.

Verhit een scheutje olie in een pan. Doe het groentemengsel in de pan en bak even aan. Voeg de gezeefde tomaten toe. Eventueel wat extra gezeefde tomaat als het nodig is. Dit ligt ook aan de hoeveelheid groenten die je gebruikt. Doe het sojagehakt erbij. Laat het mengsel een paar minuten warm worden en garen.

Doe een laag saus in een ovenschaal, bedek met 3 lasagnebladen, nog een laag saus, weer 3 lasagnebladen. Bedek deze met het laatste restje saus en strooi er de (vegan) kaas over.

schaal lasagne

2 gedachten over “Verborgen groenten lasagne – vega(n)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *