Vegan Mexicaanse tortilla laagjestaart

Wat moet je als vegan nou eten met mensen die niet zo weg zijn van vegan voedsel?

Laatst waren wij, zoals wel vaker, een weekendje bij mijn ouders in België. Iedere keer hebben we dan weer hetzelfde probleem. Mijn moeder is niet dol op groenten. Die eet het liefst pasta of een AGV’tje (aardappelen, groente, vlees), met weinig G dan…😂
En mijn vader zegt altijd heel makkelijk te zijn, maar als puntje bij paaltje komt eet hij het liefst iets met vlees.

Dan moet je iets verzinnen wat iedereen lekker vindt. Zo’n gerecht waarin een vleeseter het vlees niet mist en er vooral niet vegan en gezond uitziet. Voilà, de Mexitaart was geboren.
Ik moet wel toegeven, voor paps, mams en mijn lief heb ik de hand over mijn hart gestreken en op hun deel echte kaas gedaan.

 

Wat heb je nodig?

  • 6 wrap tortilla’s
  • olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 paprika’s, in stukjes
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt
  • mexicaanse kruiden (paprika, komijn, koriander, chili)
  • 1 pakje vegetarisch gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • geroosterde paprika of vegan geraspte kaas (optioneel)

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui, heel fijn gesnipperd
  • scheutje limoensap
  • 1 teen knoflook

Extra: springvorm

mexicaanse taart 2

mexicaanse taart 2
mexicaanse taart 2
mexicaanse taart 2
mexicaanse taart 2

Hoe ga je te werk?

Verhit een scheutje olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de paprika toe en bak even mee.
Doe de tomatenblokjes, Mexicaanse kruiden, maïs, bonen, vegetarisch gehakt en knoflook in de pan en laat zachtjes koken zodat het een beetje indikt.

Maak ondertussen de guacamole. Prak de avocado’s fijn met een vork. Roer de rest van de ingrediënten erdoorheen.

Breng de saus op smaak met peper en zout. Vet de springvorm in met olie. Leg een wrap op de bodem en verdeel er wat van de tomatensaus over. Herhaal dit tot alle wraps en saus op zijn. Eindig met een laag saus. Als je geraspte kaas gebruikt, verdeel deze er ook over.

Zet de taart 25 minuten in de oven op 180°C. Garneer eventueel met reepjes geroosterde paprika en serveer met de guacamole.

mexicaanse taart punt

2 gedachten over “Vegan Mexicaanse tortilla laagjestaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *