Vegan toetje: tiramisu met Licor 43 – snelle, magere versie

Speculaastoetje.jpeg

Oh man, wat heb ik een behoefte aan tiramisu de laatste tijd. Ik heb het idee dat ik het ook overal zie. Recepten, filmpjes op Facebook, in de supermarkt. Of zou het komen dat ik er gewoon zin in heb en het me daardoor heel erg opvalt?

Ik haak alleen een beetje af bij alle vegan tiramisu recepten. 1. Het is behoorlijk lastig en tijdrovend om te maken. 2. Het begint me tegen te staan dat in elk romig vegan gerecht cashewnoten gebruikt worden. Ik vind ze namelijk erg zwaar op de maag vallen en mijn lijn wordt er ook niet bepaald gelukkig van.

Nu past de variant die ik heb bedacht vast ook niet in een calorie-beperkt dieet, maar toch is deze een stuk lichter verteerbaar en minder vet. Én ook niet geheel onbelangrijk: snel klaar!

Je hebt voor dit recept een vegan kwark nodig. Sojayoghurt is echt te dun, omdat het ook nog verdund gaat worden met koffie en likeur. Dus je zoekt een product met een beetje ‘body’. Provamel heeft een vegan kwark in het assortiment (biowinkel). Mocht je dit niet kunnen vinden, dan kun je kokoskwark  proberen (dit is gewoon verkrijgbaar bij de grotere AH).

 

licor43toetje.JPG

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 50 gram plantaardige boter
  • 8 (120 gram) vegan speculaas- of haverkoekjes
  • 200 gram plantaardige kwark (bv Provamel of kokoskwark)
  • 2 el hele sterke koffie
  • 2 el Licor 43
  • 15 gram agavesiroop

Extra: kleine glaasjes

Hoe ga je te werk?

Smelt de boter en doe samen met de koekjes in de keukenmachine. Maal tot een glad mengsel.

Roer de koffie, Licor 43 en agavesiroop door de kwark.

Maak laagjes van koek en het kwarkmengsel in de glaasjes.

Zet de glaasjes tot gebruik in de koelkast.

Bestrooi voor het serveren eventueel met wat cacao en/ of kruidnoten.

 

 

Eén gedachte over “Vegan toetje: tiramisu met Licor 43 – snelle, magere versie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *