Vegan pizza met pompoen, gekaramelliseerde uien en amandelen

Pizzaaaaaa! Zelfs onze kinderen spreken het zo uit. Wat ons betreft is pizza comfort food nummer één.

Pas bestelden wij op een zondag pizza, die we thuis lieten bezorgen. Een van de lekkerste was die met pompoen en gekaramelliseerde uien. Tijd voor een remake vond ik! Ik heb er hier als extraatje vegan speckjes op gedaan, maar dat hoeft dus totaal niet. En aan de andere kant, wil je wel af en toe wat vlees eten, kun je er natuurlijk altijd echt echte uitgebakken spekjes op doen.

pizza met pompoen.jpg

Heb jij nog een leuk idee voor een volgende vegan pizza? Laat het hieronder weten!

Voor 2 tot 3 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 pizzabodems of 1 grote plaatpizza-bodem (zelfgemaakt, of je kunt een pak meel gebruiken waar je alleen maar water aan hoeft toe te voegen)
  • 450 gram pompoenstukjes uit de diepvries
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • tijm (optioneel)
  • 2 uien, in ringen
  • agavesiroop/ maple syrup/ palmsuiker
  • amandelen
  • vegetarische spekjes, gebakken (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Zorg dat je pizzabodem klaarligt. Kook de pompoenblokjes in een beetje water in 8 minuten gaar. Giet af en pureer in de keukenmachine met knoflook, peper en zout en eventueel tijm. Smeer uit over de pizzabodem(s). Bak de uienringen tot ze glazig zijn en voeg dan de agavesiroop (of wat je dan ook gebruikt) toe. Verdeel dit met de amandelen en (eventueel) de gebakken spekjes over de pizza. Bak in ongeveer 25 minuten af op 180°of volgens de instructie op de verpakking. Je kan de pizza nog garneren met wat rucola en/ of gehalveerde kleine tomaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *