Vegan pasta pesto – budget en gezond

pasta pesto.jpg

Gisteren zaten de kindjes op school en de opvang en had ik even tijd voor mezelf. Ik besloot op de fiets te stappen en naar het bedrijventerrein bij ons vlakbij te rijden. Daar heb je allerlei groothandels, zoals de Makro en de Sligro. Maar ook een hele grote toko. Daar hebben ze zoveel. Van Chinese en Indische producten, tot noten en bakspullen, Surinaamse en Amerikaanse producten. Heerlijk vind ik het altijd om daar te winkelen. Ik kom standaard met teveel spullen terug, die nooit in onze keukenkastjes passen (tot grote ergernis van mijn lief).

Ik fietste eerst langs de Sligro en kwam op het idee om daar te stoppen. Vaak heb ik de kinderen bij me en die mogen niet naar binnen. Dus dit was een uitgelezen kans. Ik wilde alleen kijken of ze daar grote potten vegan pesto zouden hebben. Die hebben we namelijk op mijn werk en die is zo lekker! Dus ik die hele winkel door op zoek naar de pesto. Niet te vinden. Uiteindelijk stond ik 30 minuten later pas buiten. Zonder pesto. Helaas, geen vegan pesto te krijgen daar.

Op naar de toko dus. Gelukkig slaagde ik daar wel voor bijna alles. Dus ging ik alsnog tevreden naar huis met Jamaica ginger beer (voor de Dark en Stormy’s), baking soda, gierst, sriracha, oregano, zonnebloempitten, cashewnoten, rijstvellen, norivellen, sushirijst, edamame-bonen, limoenen, tofu, tempeh en grappige mini-paddenstoeltjes.

Paddenstoeltjes
Dark & Stormy

Maar goed, ik had zin gekregen in pasta pesto. Dus dat werd vanavond pasta pesto met zelfgemaakte pesto. Maar dan wel mijn budget versie. En aangezien de broccoli en kleine tomaatjes afgelopen weekend in de aanbieding waren had ik die ook nog in huis. Samen met de zojuist gekochte edamame (sojabonen) een lekker fusion maaltje!

 

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Voor de pesto

 • 50 gram zonnebloempitten
 • 50 gram rucola
 • 25 gram basilicum (of 75 gram rucola en geen basilicum)
 • 4 tenen knoflook
 • 75 ml olie
 • zout

Voor de pasta

 • 250 gram pasta
 • 200 gram bevroren edamame (of tuinbonen)
 • 750 gram broccoli, in roosjes
 • 1 ui, in halve ringen
 • 2 tenen knoflook, uitgeperst
 • 200 gram kleine tomaatjes, doormidden of in vieren gesneden
 • citroensap
 • zout

Hoe ga je te werk?

Rooster eerst de zonnebloempitten. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en meng alles tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zout.

Breng een grote pan (bv een soeppan) met water en wat zout aan de kook. Doe eerst de pasta er in. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de edamame of tuinbonen toe en wacht tot het weer kookt. Doe 3 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli en ui in de pan erbij. Giet af en voeg de tomaatjes toe en meng de pesto er door. Breng op smaak met de knoflook, citroensap en peper en zout.

pasta close up

3 gedachten over “Vegan pasta pesto – budget en gezond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *