Vegan pasta bolognese – met extra optie voor kinderen

pasta bolognese.jpg

Pasta bolognese….alleen bij de naam al droom ik een beetje weg. Ik denk dan aan vroeger. Na urenlang buitenspelen kwam ik met een lege, hongerige maag binnen voor het avondeten. En als ik dan die geur van de heerlijke pasta bolognese van mijn moeder rook, was een fijne dag spontaan een perfecte dag. Iedereen van het gezin werd blij als ze die grote pan pasta op het fornuis zagen met die grote pan tomaten-gehaktsaus ernaast. Nu eet ik dat natuurlijk niet meer, maar deze super gezonde, vegan versie is ook verrukkelijk!

Een paar dagen geleden schreef ik al hoe lastig ik mijn kinderen aan de groenten krijg. Maar met verborgen groenten lasagne smulden ze opeens van groenten. Daarom heb ik bij dit recept onderaan opgenomen hoe je ook dit recept ‘moeilijke-groenten-eters-proof’ kunt maken.

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 grote wortels
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 120 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 250 gram pasta
  • 1 blik linzen, uitgelekt (400 gram)

pasta-bolognese-groentenmengsel.jpg

Hoe ga je te werk?

1.Snijd de wortels in zo klein mogelijke blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in kleine stukjes.

2.Verhit een scheutje olie in de pan en bak de wortels en ui 3 minuten. Doe de courgette en paprika erbij en bak nog 3 minuten.

3.Voeg het blikje tomatenpuree en de oregano toe en bak nog even aan. Voeg dan de witte wijn toe en laat wat inkoken.

4.Als de witte wijn een beetje is ingekookt voeg je het blik tomatenblokjes en de knoflook toe. Laat dit 10 minuten koken. Voeg wat water toe als het te droog lijkt te worden.

5.Doe de linzen in saus. Breng op smaak met peper en zout (of een schepje tuinkruidenbouillonpoeder).
Ik had nog wat restjes zongedroogde tomaat en geroosterde paprika in de koelkast staan. Die heb ik er ook doorheen gemengd. Erg lekker, maar het hoeft niet.

6.Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de pasta met de saus en garneer eventueel met wat basilicum en edelgist-parmezaan (door edelgist met cashewnoten en zout fijn te malen).

Recept voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Volg stap 1 en 2.

Doe vervolgens de helft van het groentenmengsel in de keukenmachine en laat de andere helft (voor de volwassenen) gewoon in de pan zitten.
Maal het groentenmengsel fijn en doe in een andere pan.

Verdeel het blikje tomatenpuree en oregano over de 2 pannen en bak even aan. Voeg bij de pan voor de volwassenen 60 ml wijn toe en bij de pan voor de kinderen 60 ml water. Laat wat inkoken.

Ga verder bij stap 4. Verdeel alleen de ingrediënten telkens over de twee pannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *