Vegan blueberry pancakes met maple syrup

bosbessenpannenkoeken.JPG

Deze pannenkoekjes zijn een super gerechtje voor de zaterdag- of zondagmorgen. Gezellig met zijn allen aan de ontbijttafel, lekker smullen. Onder het genot van pannenkoekjes bespreken wat jullie het weekend allemaal gaan doen. Hè gezellig!

Wij ontbijten in het weekend vaak met pannenkoekjes. Heel Amerikaans eigenlijk. Maar pannenkoeken zijn gewoon heel erg lekker (de kids vinden een pannenkoekenontbijt zelfs echt een feestje) en als je ze combineert met fruit, een ideaal ontbijt.

Ik gebruik in dit recept diepvries bosbessen. Die zijn een stuk goedkoper dan verse bosbessen. Je hoeft ze niet eens te ontdooien. Doordat ze bevroren zijn blijven ze beter heel tijdens het bakken. Maar ze zijn lekker warm geworden tegen de tijd dat je pannenkoek klaar is. Eet smakelijk en een fijn weekend!

 

Voor 10-12 stuks

Wat heb je nodig?

 • 1 cup tarwebloem
 • 1/2 cup boekweitmeel (of nog een halve cup tarwemeel)
 • 2 tl bakpoeder
 • zout
 • 2 el chiazaad/ lijnzaad (of een combi)
 • 3 bananen
 • 1 1/2 cup plantaardige melk
 • 1 el citroensap
 • 1 cup bosbessen (diepvries)

Hoe ga je te werk?

Mix de bloem met het boekweitmeel, bakpoeder en zout in een grote beslagkom.

Doe het lijn-/ chiazaad met wat heet in water in een andere kom. Laat even staan tot het een beetje gelei-achtig is geworden. Doe de bananen erbij en prak ze fijn. Voeg melk en citroensap toe.

Meng vervolgens dit mengsel door het droge bloemmengsel. Klop met een garde goed door. Voeg de bevroren bosbessen toe en schep door.

Verwarm een grote koekenpan en doe er een klein beetje olie in (een spray is ideaal). Schep twee of drie hoopjes beslag met een soeplepel in de pan. Zorg dat ze elkaar niet raken.
Bak op één kant tot er belletjes vormen op de bovenkant en draai dan om. Bak tot beide kanten mooi goudbruin zijn.

Serveer eventueel met maple syrup.

bosbessenpannenkoekjes.JPG

 

 

8 gedachten over “Vegan blueberry pancakes met maple syrup”

 1. Het toverwoord was maple syrup. Heb nog originele maple syrup uit Vermont dat mij werd toegestopt door Stephen, mijn skydive/para vriend sinds 1970, toen ik zakelijk in Sugarbush moest zijn. Vloog naar New York en toen met de auto naar S. in Vermont. Heb vaak pancakes met blackberries en maple syrup gegeten. En nu ga ik het zelf maken. Altijd al gek geweest op pannekoeken, nu volg ik jouw recept.

 2. Ik krijg hier hongerrr van! Het is dat ik de ingrediënten niet in huis heb…dit ga ik zeker proberen een van de komende weekenden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *