Comfortfood maar super gezond: Vegan Pad Thai

pad thai.JPG

Pad Thai is echt zo’n lekker comfort food, terwijl het juist ook super gezond kan zijn. Boordevol lekkere verse groenten.

Hoe je zelf de lekkerste vegan pad thai maakt lees je hier. Het is echt niet moeilijk!

Je hebt hier de wat bredere, platte rijstnoedels voor nodig (dus niet die dunne glasnoedels of mihoen). Ik gebruikte de zilvervliesvariant van Fair Trade Original. Doordat deze noedels van rijst zijn gemaakt zijn ze glutenvrij. Als je het helemaal glutenvrij wilt hebben, vervang dan de sojasaus door de glutenvrije variant: tamari. Dit wordt verkocht in de toko, maar ook in veel supermarkten zit het tegenwoordig standaard in het assortiment.
Tamarindepasta kun je elke toko vinden, maar ook bij de grotere AH’s.

boodschappen pad thai.jpg

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Voor de saus

  • 4 el tamarindepasta (te koop bij de toko)
  • 4 el sojasaus (of tamari voor glutenvrij)
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 el limoensap
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • flinke scheut Sriracha

Voor de pad thai

  • rijstolie
  • 250 gram sugar snaps
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-uien
  • 175 gram vegan kipstukjes
  • 225 gram rijstnoedels
  • 150 gram taugé

Garnering

  • koriander
  • pinda’s

Hoe ga je te werk?

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en verwarm.

Maak de sugar snaps schoon en snijd de grotere exemplaren in tweeën. Verwarm een scheutje rijstolie in een wok en wok de sugar snaps 3 minuten. Snijd ondertussen de paprika en lente-uien in stukjes. Houd het wit en het groen van de lente-uien apart van elkaar.

Voeg na 3 minuten de stukjes paprika en het wit van de lente-uien toe aan de wok. Schep goed door en voeg als het dreigt te verbranden een klein scheutje water toe. Doe de stukjes kip erbij. Bereid ondertussen de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schep de afgegoten noedels samen met de taugé, de saus en het groen van de lente-ui samen met de andere groenten in de wok door elkaar. Tip: als het lastig gaat doordat de noedels teveel aan elkaar plakken knip dan de noedels in stukken met een schaar (gewoon in de wok).

Garneer met de koriander en (fijngehakte) pinda’s.

knippen in de wok.JPG

Eén gedachte over “Comfortfood maar super gezond: Vegan Pad Thai”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *